Log in of maak een account aan

U bent hier

Academieorkest Deurne & Maurice Dean

Het Academieorkest Deurne stond enkele jaren leden al voor een vol openluchttheater. dit jaar brengen ze een special guest mee... niemand minder dan Maurice Dean!
In de schoot van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Jozef Van Poppel ontstond 20 jaar geleden het Academie Orkest Deurne. Orkestleider Dirk Van Ginderen begon met studenten en oud-studenten van de academie het Blazersensemble. Maar het bleef niet bij blazers… ondertussen bestaat het orkest uit meer dan 50 muzikanten!

Voor het concert in het openluchttheater hebben ze een bijzondere special guest.

Maurice Dean, enkele jaren geleden nog gehuldigd als Laureaat van de Kunst in Deurne, staat bekend als de Vlaamse Frank Sinatra, een showman die in zijn lange carrière de hele wereld afreisde. 

Zijn carrière is een verhaal in ware showbizzstijl. Hij begon als solist bij de Bob Boon Singers. Toen de zangeres Anni Anderson terugkeerde uit Las Vegas , kreeg Maurice van haar een uitnodiging om als gast op te treden in haar show te London. Dit groeide uit tot een vast duo Dean-Anderson. Ze waren topacts in de beroemde showtempels van Las Vegas, Hong Kong, Sydney, Monaco e.v.a. Ze toerden vaak met orkesten van internationaal niveau: James Last, Max Gregor, Metropole Orkest, Bert Kaempfert e.a. In tal van TV-shows in heel de wereld stonden ze op de planken met o.a. Brenda Lee, Liza Minelli, Tom Jones, Charles Aznavour, Rudi Carell, Henk Van Montfoort, Louis Neefs.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Prijs

Gratis

Wanneer

vrij 24/08/12 om 14:00

Praktisch

locatie

Openluchttheater Rivierenhof
Openluchttheater Rivierenhof z/n, 2100 Deurne

Extra

uitvoerder

Academieorkest Deurne & Maurice Dean,

doelgroep

Senioren,

tags

Maurice Dean, Academieorkest Deurne, openluchttheater, rivierenhof,
Nieuwsbrief
Www.antwerpen.be
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?