Log in of maak een account aan

U bent hier

Surplace

De Biënnale van Berchem wil de stad een ander gezicht geven en de wereld door een andere bril laten bekijken. Bezet mee het plein aan Berchem station en doe mee aan een grootse dansperformance.Voor groepen, verenigingen en iedereen die graag beweegt!
De Biënnale van Berchem wil de stad een ander gezicht geven en de wereld door een andere bril laten bekijken. Bezet mee het plein aan Berchem station en doe mee aan een grootse dansperformance. Voor groepen, verenigingen en iedereen die graag beweegt!

In China is het heel normaal. Mensen die in groep of alleen bewegen in het park, op straat of gewoon een ander hoekje in de openbare ruimte. Ze bewegen maar tegelijkertijd verstillen ze de drukte en de haast van elke dag. Met ‘Surplace’ zoekt Glasbak naar die beweging. Ze zetten een bewegingsreeks uit die ze simultaan willen uitvoeren met een grote groep mensen. Leeftijd speelt geen enkele rol.

'Glasbak' bestaat uit Liesbet Swings en Barbara van Hoestberghe. Ze maken eigenzinnig muziektheater en dansperformances. Misschien herinnert u zich de luisterspel-wandeling ‘De Weg’ nog van een aantal jaar geleden. Toen ging het door de Wolvenberg. Nu bezetten ze de openbare ruimte aan het station om de stad een ander gezicht te geven. Om een andere manier van vooruitgaan voor te stellen, de wereld
door een andere bril te bekijken. Come out and play!

Meedoen?
Vanaf half mei starten we een voortraject waarbij de dames van Glasbak bij bestaande groepen en verenigingen de bewegingsreeks aanleren.
Ze werken hiervoor samen met Evelien Wouters van Farhilda. Het doel is simpel: zoveel mogelijk mensen mobiliseren om in de laatste week van de Biënnale aan de openbare momenten mee te doen.
Zit u niet in een vereniging, maar wil u toch graag deelnemen?

Inschrijven?
Schrijf je dan in via het cultuurcentrum of kom naar één van de repetitiemomenten in het cultuurcentrum.

Wij verwachten u:
woensdag 16, 23 of 30 mei of op 6 of 13 juni, telkens van 19.30 tot 21 uur.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Prijs

Wanneer

za 23/06/12 om 14:30, om 16:00

Praktisch

locatie

Plein aan Berchem Station
Stationstraat zn, 2600 Berchem
Nieuwsbrief
Www.antwerpen.be
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?