Log in of maak een account aan

U bent hier

The Men (US) & King Tuff (US)

Het noiserock/indiepunk kwartet The Men uit New York bracht eerder dit jaar met 'Open Your Heart' haar derde album uit op evenveel jaar tijd. De band vermengt knap verschillende punk, hardcore en noiserock incarnaties tot een herkenbaar maar eigen geluid. Shoegaze-associaties zijn te maken, maar tevens wave, postpunk en allerlei andere genres waarin de gitaren piepen.
Het noiserock / indiepunk kwartet The Men uit New York bracht eerder dit jaar met 'Open Your Heart' haar derde album uit op evenveel jaar tijd (het tweede op het zeer gerenommeerde label 'Sacred Bones'). Nog steeds geënt op punk laat The Men hier meer de invloeden van Sonic Youth, Sebadoh en Dinsoraur Jr. gelden, waardoor het geheel iets minder grimmig en zwaar is dan de voorgangers en dichtgeplamuurde nummers hebben ruimte gemaakt voor meer melodie en diversiteit. Wat de band dan ook knap doet is het vermengen van verschillende punk, hardcore en noiserock incarnaties tot een herkenbaar maar eigen geluid. Shoegaze-associaties zijn te maken, maar tevens wave, postpunk en allerlei andere genres waarin de gitaren piepen en scheuren.
»
Toen King Tuff in 2008 debuteerde met ‘Was Dead’ waren ze in een vloek en een zucht door de eerste persing heen. Daarmee was hun naam in de rock underground gevestigd. Inmiddels worden op Ebay behoorlijke bedragen neergeteld voor een exemplaar. Ook Sub Pop viel meteen voor de pretentieloze, pure rock 'n' roll. Op het via dat label uitgebrachte nieuwe titelloze album staan twaalf nummers die het pakkende van powerpop samenbrengen met vuige garagerock en het tegendraadse uit indierock van eind jaren tachtig. Alsof Big Star, T-Rex en Dinosaur Jr. een lang weekend hebben doorgebracht in een garagebox, opgesloten met hun instrumenten en een zak drogerende rookwaar. King Tuff is speels, energiek en dynamisch.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Prijs

€ 11

Wanneer

ma 17/09/12 om 19:30

Praktisch

locatie

Muziekcentrum TRIX
Noordersingel 28 - 30, 2140 Borgerhout
Nieuwsbrief
Www.antwerpen.be
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?