Log in of maak een account aan

U bent hier

Toekomstplannen aan de bolders van de Red Star Line

Op het groene talud tussen het toekomstige Red Star Line Museum en de meerpalen op de Scheldekaaien vindt u een tijdelijke informatieplek met een tien meter lange picknicktafel.
Wist u dat er aan de Scheldekaaien twee bolders zijn, drie maal zo groot als alle andere bolders? Die waren nodig om de Belgenland II veilig te laten aanmeren.

Het is een symbolische plek, met een uniek zicht op de bocht van de Schelde en net daarom leuk om extra in de kijker te zetten. Op het groene talud tussen het toekomstige Red Star Line Museum en de meerpalen op de Scheldekaaien vindt u een tijdelijke informatieplek en een tien meter lange picknicktafel waar u met uw gezelschap gebruik van kunt maken.

Het is de plek waar verleden, heden en toekomst elkaar ontmoeten. Het nieuwe Red Star Line Museum is een belangrijke motor in de ontwikkeling van de Montevideowijk tot culturele trekpleister. Aan de bolders van de Red Star Line eindigt het verhalenparcours en vertrekken de boottochten. De laatste zondag van het festival verzamelen we aan het talud ook voor geleide wandelingen met de toekomstplannen voor de omgeving als thema.Extra programma op 13 mei
De pleisterplek is ook het startpunt van een geleide wandeling op 13 mei met de toekomstplannen voor de omgeving als thema. Doorlopend van 10 tot 16.30 uur. Duur: +- 90 min.Praktisch
Picknicktafel + tijdelijke informatieplek
Dagelijks en vrij toegankelijk

Prijs

Gratis

Wanneer

van 12/05/12 tot 30/09/12 open alle dagen van 10:00 tot 16:30

Praktisch

locatie

Red Star Line Museum
Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen

contact

03 232 01 03

Extra

uitvoerder

Ism AG Stadsplanning Antwerpen en Programma's voor Stad in Verandering,
Nieuwsbrief
Www.antwerpen.be
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?