Log in of maak een account aan

U bent hier

‘Little People’ komen naar 2018

Slinkachu laat overal zijn mini-mensjes achter.
Sinds 2006 laat straatkunstenaar Slinkachu zijn ‘Little People’ opdraven in de straten van steden zoals Londen, New York en Amsterdam. Hij neemt er telkens een foto van en laat zijn mini-mensjes dan achter. Op 4 en 5 mei kan u in Antwerpen op zoek gaan naar zijn bijzondere tafereeltjes.

Straatkunstenaar Slinkachu komt naar Antwerpen

Slinkachu: “Mijn eerste mini-mensjes deden niet veel: die zaten rustig op een bankje in Londen. Pas later begonnen ze te ‘leven’. Ik vind het leuk om hen te laten rondlopen in een stedelijke omgeving en hen voorwerpen te laten gebruiken voor dingen waar wij niet meteen aan denken. Een leeg blikje cola wordt een gebedshuis, een halve tennisbal een tropisch eiland.”

Platgetrapt

“Mijn mensjes laat ik altijd achter, en ik kijk zelden achterom om te zien wanneer iemand ze ontdekt en wat de reactie van die persoon is. Ik vind het fijn om niet te weten wat er met hen gebeurt. Maar ze blijven vaak niet lang op straat wonen: mensen ontfermen zich erover, nemen ze mee naar huis. Als ze hen al zien, want ze zijn heel klein: je loopt hen zo voorbij of trapt erop, dat kan ook. (lacht) Het zijn kleine kunstinstallaties, maar net zo belangrijk zijn de foto’s die ik neem. Ik heb nu al een paar boeken uit, ik vind het leuk om hen op die manier terug te zien.”

Dode bij = monster!

“Ik maak mijn kleine mensjes niet helemaal zelf. Ik vind ze in winkels waar je modelbouwtreinen en dat soort dingen koopt. Ik beschilder hen wel zelf en geef hen meestal extra attributen: een kauwgom, een Lego-blokje, een sigarettenpeuk, … Elk voorwerp kan in hun mini-wereld een andere functie hebben. Want zeg nu zelf: een dode bij is voor hen een monster en zoiets moet je doodschieten, toch? 

Ik had nooit gedacht dat mijn ‘Little People’ zoveel van de wereld zouden zien en dat ik met hen mee kon reizen: het was gewoon een grappig idee. Ondertussen heb ik zo’n 400 verschillende tafereeltjes gemaakt, in 40 verschillende steden. Ik ben net terug van Kroatië en Rusland, daarvoor zat ik in Israël. Mijn favoriete tafereel liet ik achter in Italië. In een klein steegje hing ik een waslijn tussen twee mensjes op hun balkon. Voorbijgangers moesten zich bukken om er te passeren. Dat was wel geestig...”

Belgische alcoholisten

“Ik ben nog nooit in België geweest, maar voor de Engelse versie van het boek ‘De Helaasheid der Dingen’ van Dimitri Verhulst heb ik de cover gemaakt. Die installatie heb ik niet op straat achtergelaten, maar ik heb het tafereeltje nog. Die mensjes, kleine alcoholisten zijn het, krijgen nu zeker een plaats in het land waar ze thuishoren: in België.”

 

 

 

 

 

 

 

You are here

  • 4 en 5 mei 2012
  • 2018 Antwerpen
  • 5 mei 2012 van 19 tot 24 uur: slotevenement in Kievitsnest, Provinciestraat 112, Antwerpen, tel. 03 338 35 05
  • Slinkachu op Facebook
 

 

Tekst: Nathalie Allard | Foto’s: Slinkachu

Lezersreacties

schitterde foto's
Heel leuk gevonden, geeft ook perfect de boodschap mee dat iedereen maar een klein pionnetje is in een grote stad als Antwerpen.

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?