Log in of maak een account aan

U bent hier

“Een oude droom die ik waarmaak”

Nicolas en Sabine maken geïnteresseerden warm voor het deeltijds kunstonderwijs.
BERCHEM | Elk jaar schrijven duizenden studenten zich in bij het deeltijds kunstonderwijs. Nicolas Daans en Sabine Descamps vertellen hoe zij in het DKO terechtkwamen.

Nicolas (student Academie Berchem muziek-woord, 16 jaar): “Ik was nogal introvert. Mijn ouders dachten dat het goed was dat ik een toneelopleiding zou volgen. En ik had vrienden erover horen spreken. Ik speel nu 8 jaar toneel. Enkele jaren geleden ben ik ook met muziek begonnen: piano en accordeon. Het is niet mijn ambitie om naar het conservatorium te gaan, maar een manier om me te ontspannen.”

Sabine (student Academie Berchem beeldende kunsten, 49 jaar): “Ik wilde een oude droom waarmaken. Spontaan dacht ik aan schilderkunst, maar die uren waren onmogelijk in combinatie met mijn werk en gezin. Vrije grafiek kwam beter uit. Mijn keuze was dus eerder toevallig. Maar achteraf gezien zat ik er echt op mijn plaats. Etsen afdrukken op grote persen heeft iets heel ambachtelijks. Dat ligt mij wel. Ik heb deze opleiding volledig afgewerkt en volg nu toegepaste grafiek. Dat sluit aan bij wat ik eerder deed, maar nu wordt er ook gewerkt met computertoepassingen.” 

Open Dagen

Muziek-woord

Beeldende kunsten

  • zaterdag 23 juni 2012 van 11 tot 17 uur
  • Frans Van Hombeeckplein 29
    Willem Van Laarstraat 21
  • www.academieberchem.be

 

Tekst: Bieke Verdonck

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?