Log in of maak een account aan

U bent hier

“Ik breng Antwerpen in beeld”

Elisabeth Broekaert toont haar foto's in het FotoMuseum en in galerie Fifty One.
Zin in hedendaagse kunst? Het boekje ‘Zomer vol hedendaagse kunst’ leidt u langs tentoonstellingen, galeries en kunst in de publieke ruimte in vier buurten: station, noord, centrum en zuid. Fotografe Elisabeth Broekaert stelt tentoon en geeft u een extra tip.

Elisabeth Broekaert: “Twee jaar lang was ik Stadsfotograaf. Samen met vier andere fotografen bracht ik de stad in beeld. Ik heb vier verhalen opgehangen rond ontmoetingen met Antwerpenaars. Die mensen lieten me hun leven in de stad zien en vertellen zo iets over zichzelf. In het FotoMuseum toon ik montages van die verhalen. Naast de kathedraal hangen lossen beelden en in galerie Fifty One stel ik polaroids tentoon van Antwerpse mensen en plekken.” 

Tip van Elisabeth

“De tentoonstelling ‘Chasing Shadows’ toont dertig jaar foto-essays van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Santu Mofokeng. Ik voel een verwantschap: ook ik ben een documentair fotograaf, ga op reis, beweeg me, zoek verhalen. Mofokeng toont religieuze en spirituele rituelen. Ik ben benieuwd hoe hij die in beeld brengt.”

Stadsfotograaf Antwerpen

  • tot 30/9
  • Gallery 51, Zirkstraat 20 en FotoMuseum, Waalse Kaai 47
      

Santu Mofokeng 

  • tot 29/7
  • Extra City, Tulpstraat 79

Het gratis boekje ‘Zomer vol hedendaagse kunst’ vindt u aan de balie van toerisme Antwerpen, op culturele plekken en op www.antwerpen.be/musea.

  • tel. 03 232 01 03
 

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

Meer Over...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?