Log in of maak een account aan

U bent hier

Berendrecht viert feest!

Maarten Janssens en familie: "Zo’n dag is hét moment om vrienden te zien en nieuwe mensen te ontmoeten."
BERENDRECHT-ZANDVLIET-LILLO | De Solftplaats in Berendrecht wordt dit jaar opnieuw het decor voor een spetterend 11 juli-feest. Dat betekent plezier gegarandeerd voor jong en oud. Maarten, die op het plein woont én vorig jaar kwam meefeesten, weet dat het de moeite waard is.

Maarten Janssens (31), uit Berendrecht, getrouwd en papa van Noah, Joppe en Wout, gaat dit jaar zeker weer meefeesten op de 11 juliviering/Vlaanderen Feest. 

‘‘Ik woon zelf op de Solftplaats, en vond het een heel leuk idee dat er een dag werd georganiseerd. Dat gebeurt te weinig. Buiten een kermisje is er weinig te beleven op de Solftplaats. Terwijl het écht een mooi plein is, ruim genoeg om mensen samen te brengen. Ik juich de 11 juliviering dus toe! Vorig jaar hebben we er in elk geval genoten. Er waren optredens voor onze kinderen, met lage bankjes voor het podium. Het duurde niet lang of ze waren allemaal mee aan het dansen en plezier maken! Het was een succes, de hele dag. Onze kinderen hebben zich enorm geamuseerd en ook mijn vrouw en ik hadden een mooie dag.”

“Ik stap mijn deur uit en kan beginnen feesten!”

‘‘We wonen in een mooi dorp, met steeds meer jonge gezinnen. Het perfecte decor én publiek om leuke middagen te organiseren. Vorig jaar was in elk geval een schot in de roos. Zo’n dag is hét moment om vrienden te zien en nieuwe mensen te ontmoeten. Het was mooi weer én er was veel volk. Veel meer heb je niet nodig om er een toffe dag van te maken. Het toonde voor mij aan dat er een publiek voor is en dat het kàn, zo’n dag waar het hele dorp op uitgenodigd is. Het marcheert, dat heeft de 11-juliviering vorig jaar wel bewezen. Misschien is dit de aanzet voor meer evenementen op ons plein? Waarom geen markt, bijvoorbeeld? Of een paar feesten per jaar? Voor mij moet dat zeker kunnen. Maar eerst het feest van dit jaar, natuurlijk. Ik ga zeker opnieuw. Niet dat ik daar veel moeite voor moet doen: ik stap de deur uit en kan beginnen feesten!”

Vlaanderen Feest

11 juli, het feest van de Vlaamse Gemeenschap, wordt in Berendrecht gevierd op zaterdag 7 juli vanaf 16 uur. En dat geldt zowel voor de kleintjes als de groten. Clown Fabus komt zijn ballonkunsten tonen aan de allerkleinsten, terwijl Ellen Dufour en Thomas Van Goethem met hun dreamshow alle kinderen uitnodigen om mee te dansen, lachen, spelen en zingen. 

In de gangen van een speleobox kunnen kinderen klimmen, klauteren en kruipen. Of trotseren ze liever de hoogte op een klimmuur, of gaan ze uit de bol op het springkasteel? Laat een foto nemen van uw kinderen, dan wordt er meteen een fotobutton gemaakt als herinnering aan deze superdag!

En ook voor de grote mensen is er vanalles te beleven. Naast een leuke middag vol bijpraten en genieten, kan u meeswingen met Mörg, de nieuwe groep rond Geert Hautekiet. Één bombardon, één elektrische altviool en en een hoop zelfgeknutselde muziekinstrumenten (wat dacht u van een tennisracketgitaar of een koninklijke koekendoos?) is alles wat het trio nodig heeft voor stevige muziek in het Nederlands met een roestige sound, gebroken stem én vettige lach. En om de avond af te sluiten en de zomer in te luiden, treedt KoVver op. Een groep die garant staat voor een stomende avond onvervalst amusement met enkel Nederlandstalige (rock)nummers. Danstijd! 

Barbecue!

Net als vorig jaar, kan u ook dit jaar weer een stukje vlees op de barbecue gooien. Vanaf 17 uur bent u, met uw vlees/vis/patat-in-de-schil, uw groentjes én uw vrienden of familie hartelijk welkom op één van de barbecues die zullen klaar staan. Doe mee aan de gezelligste barbecuepicknick van Berendrecht! Hebt u geen zin om te barbecueën, dan kan u op het plein ook terecht voor stoofvlees met frietjes of bij het Oxfam-standje en de plaatselijke horeca om uw dorst te lessen. 

Programma

 • 16.00 uur: Clown Fabus met ‘Luchtverhalen’
 • 17.00 uur: De Dreamshow met Ellen Dufour en Thomas Van Goethem
 • 18.30 uur: Mörg met onder andere Geert Hautekiet
 • 20.00 uur: KoVver
 • vanaf 17.00 uur: Barbecue, breng uw eigen vlees mee!
 • Speleobox – klimmuur – springkasteel – Oxfam-standje met drank – frietjes met stoofvlees – fotobuttons
   
 • zaterdag 7 juli 2012 vanaf 16 uur
 • Solftplaats, Berendrecht
 • tel. 03 569 93 54
 • www.ccdeschelde.be

 

Tekst: Frauke Joossen | Foto's: Dries Luyten

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?