Log in of maak een account aan

U bent hier

BHART #01

Thomas en Christoph organiseren de eerste editie van BHART.
BORGERHOUT | Steeds meer kunstenaars en galeries weten de weg naar Borgerhout te vinden. Voor Christoph Broich en Thomas Engels, de organisatoren van BHART #01, is het Reuzenjaar dan ook de perfecte gelegenheid om een reusachtig kunstfestival te organiseren.

Een reusachtig festival voor beeldende kunst

Christoph: “Er broeit iets in Borgerhout. De kunstenaars die hier wonen voelen dat de wijk in beweging is. Steeds meer galeries verhuizen naar Borgerhout. Bij zo’n artistieke wijk hoort een volwaardig kunstfestival.”

Thomas: “Vroeger had je Borgerhart, een open atelierroute. Helaas daalde het niveau en de betere kunstenaars haakten af. Zonde! Wij zijn naar het district gestapt en daar zeiden ze dat wij de perfecte mannen waren om het evenement een nieuwe impuls te geven. Voilà, in september organiseren we de eerste editie van BHART!”

Van New York naar Antwerpen

Christoph: “We pakken het groots aan, met exposities op verschillende locaties, open ateliers, installaties in de publieke ruimte én een feestje in de Pekfabriek. Er nemen meer dan honderd kunstenaars deel. We hebben een oproep gedaan via de sociale media en kregen zelfs aanmeldingen uit New York! Een jury maakte een selectie van het beste werk.”

Thomas: “Tijdens het festival zijn overal in de wijk exposities op verrassende plekken: in leegstaande panden, in de openbare ruimte en hier in de Red Fish Factory. Ook het NICC en Studio Start houden open ateliers waar je een kijkje kan nemen in de leefwereld van kunstenaars. Galeries als Zeno X en Base Alpha zetten hun deuren open. Echt iedereen doet enthousiast mee.”

Getalenteerde kunstenaars in unieke panden

Thomas: “Ons doel is om mensen met kunst in contact te brengen op een plezante, laagdrempelige manier. We hopen dat bezoekers nieuwsgierig zijn en overal willen binnen piepen, alleen al om de unieke panden te bekijken waar Borgerhout vol van is. Verder willen we getalenteerde kunstenaars een kans geven om hun werk te laten zien. Veel jong talent zit niet bij een galerie en dit festival toont dat er ook een weg is buiten dat circuit. Ik hoop dat iedereen achteraf zegt: ‘BHART verdient een tweede editie!’”

BHART #01

  • van 7 tot 16/9
  • Openingsfeest op 7/9
  • Open ateliers: 8 en 9/9
  • www.BHART.be

Doe mee

De organisatie zoekt vrijwilligers om toezicht te houden op de tentoonstelling.
Geïnteresseerd? Kijk op www.BHART.be.

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?