Log in of maak een account aan

U bent hier

Dag buren, doen jullie mee?

ANTWERPEN | Een straatfeest of een schoonmaakactie zijn ideale momenten om uw buren te ontmoeten. En daarvoor kan u altijd op Opsinjoren rekenen.

Speelstraat

Zin om uw kinderen deze vakantie veilig op straat te laten spelen? Vorm uw straat dan om tot een speelstraat. Uw straat wordt dan voor maximum twee weken tussen 12 en 21 uur afgesloten voor al doorgaand verkeer. Elke speelstraat krijgt een bepaald budget en een speelbox met spel-materiaal in. Wenst u tijdens de speelstraat een straatfeest te organiseren? Dat kan. Maar schrijf u dan wel tijdig in.

Komt uw straat in aanmerking als speelstraat?
  • Een speelstraat kan enkel in een woonzone waar auto’s maximum 50 kilometer per uur mogen rijden  en waar geen openbaar vervoer passeert.
  • Vijf peters of meters moeten toezicht houden op de kinderen.

 

Straatfeest

Als u op een originele manier uw buren wilt leren kennen, is een straatfeest ideaal. Een ontbijtstraat, een receptie, een barbecue, enzovoort. Er zijn heel wat mogelijkheden. En wordt het een groot feest of een klein? Opsinjoren zorgt voor een budget en een materiaalbox op maat.

Koffieklets?

U kan ook zelfgemaakte gezelschapsspelen lenen bij Opsinjoren. Zo introduceerden ze in mei een gloednieuw spel: ‘Start-to-Koffieklets’. Dit zijn opdrachtjes over koffiekletsen die uw buren alleen, in duo of in groep moet uitvoeren. U speelt het nieuwe spel op maat van de straat en zo komt de sfeer er vanzelf in.

Info

 

Tekst: Elien Pauwels | Illustratie: Karolien Quirynen

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?