Log in of maak een account aan

Dirk van Tichelt en Ilse Heylen naar de Spelen in Londen?

Judoka’s Ilse Heylen en Dirk van Tichelt
Over zes maanden starten de Olympische Spelen in Londen. Ook heel wat Antwerpse sporters strijden er voor een medaille. Wie zijn de voornaamste kanshebbers? En wat zijn hun verwachtingen? Judoka’s Dirk van Tichelt en Ilse Heylen.

"Ik wil minstens brons halen"

Dirk van Tichelt (27)

Judo - 81 kg | Belangrijkste titels: Belgisch kampioen 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010

Dirk van Tichelt:  "Londen is mijn hoofddoel dit jaar. In Peking 2008 zag ik al dat de Spelen iets speciaals zijn. Ook minder gekende sporten krijgen dan eindelijk wat aandacht. Mijn tegenstanders zijn dezelfde als in andere wedstrijden. Maar omdat het maar om de vier jaar Spelen zijn, probeert iedereen te pieken. De tickets voor Londen worden pas in april verdeeld. De top 22 van de wereld mag mee. Momenteel sta ik op de achtste plaats. Het moet al enorm tegenzitten als ik de selectie niet haal. In Londen wil ik het beter doen dan in Peking. Toen verloor ik de kamp om het brons."

"Ik kan van bijna iedereen winnen"

Ilse Heylen (34)

Judo - 52 kg | Belangrijkste titels: meerdere Belgische titels, brons OS 2004, zilver EK 2004, goud EK 2005

Ilse Heylen: "In Athene 2004 haalde ik brons en in Peking 2008 werd ik zevende. De Spelen blijven het hoogst haalbare voor een sporter. Pas in april ben ik zeker van mijn selectie. De komende maanden ga ik niks anders doen dan trainen, eten en slapen. Ik train superhard en ik heb er echt alles voor over. Maar in competitie kan het in een fractie van een seconde gedaan zijn. Dat maakt judo wel zeer hard. Ik wil minstens evengoed doen als in Peking. In mijn gewichtsklasse kan ik bijna van iedereen winnen. Je weet dus nooit!"

Olympische Spelen 2012

Tekst: Sven Cornelissen | Foto’s: François De Heel

Meer in dossier

Meer Over...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?