Log in of maak een account aan

U bent hier

Eén en al spel en amusement!

Ayla: "Het wordt tof deze zomer."
MERKSEM | Weet je nog niet wat je deze zomer gaat doen? Dan is jeugddienst Merksem dé plek voor jou. Of je nu drie bent of dertien, er is voor elk wat wils! Jongeren kunnen terecht bij Jongerencentrum Bouckenborgh.

"Ik maak hier vriendjes en de monitoren zijn zo lief."

Ayla (6) zit in de derde kleuterklas en woont in Merksem. Op woensdagmiddag en in de vakantie komt ze vaak naar het kleuteratelier en jeugddienst Merksem om te spelen, knutselen, koken en zich te amuseren.

“Ik kom hier al een tijdje. In het jaar kom ik op woensdagmiddag, in de vakantie kan dat ook op andere dagen. Dat vind ik leuk, want ik kom hier graag. Ik heb hier al geknutseld. Mijn mooiste werkje was een kadertje voor vaderdag. Ook voor mama heb ik al bloemetjes gekleurd. We zijn ook al gaan zwemmen. Soms doen we spelletjes zoals ‘Schipper Mag Ik Overvaren’, en we hebben ook al gekookt. Toen maakten we spaghetti, pannenkoeken en soep. Dat mochten we mee naar huis nemen, samen met de koekjes die we hebben gebakken. Ik vind het heel leuk om hier te komen, omdat ik hier vriendjes maak én omdat de monitoren zo lief zijn. Ze zijn eigenlijk nooit boos en hebben altijd zin om te spelen. Wat ik deze zomer allemaal wil doen, weet ik nog niet. Samen met mama zal ik dat beslissen. Eigenlijk vind ik alles leuk. Het wordt tof deze zomer!”

Voor kleuters

Voor kleuters zijn er héél wat leuke dingen te beleven. Wat denk je van het maken van een Australische regenbuis om de regen weg te houden, een oerwieltjesdag met fietsen en gocarts, een zoektocht naar een verloren dino-ei, waterspelletjes, robotravotten, het leren van de holbewondersdans of een echt optreden met kinderliedjes? Dat en nog véél meer kun je allemaal doen bij jeugddienst Merksem. 

Voor kinderen van 6 tot 13 jaar

Het wordt één groot feest in het Bouckenborghpark. Je kan je eigen spijkerschriftkrant maken, zelf vuur maken zoals de holbewoners dat deden, grotschilderingen maken, een pijl en boog knutselen én je jaaginstincten oefenen, een ballonboot maken, naar een binnen- en buitenspeeltuin, een reis rond de wereld doen, leren overleven in de wildernis, Chinese juwelen maken, een waterraket bouwen én afschieten, camouflagetikkertje spelen, zeep maken, koekjes bakken, kaarsen gieten, soundscapen, Highland Games zoals de Schotten of moonwalken, je doet het deze zomer allemaal in Merksem met je A-kaart!

Voor jongeren

Ook voor de jeugd is er een plek in Merksem: Bouckenborgh is het jeugdcentrum in Merksem voor jongeren die een glas willen komen drinken, elkaar willen ontmoeten of willen meedoen aan activiteiten. En er is véél te doen deze zomer. De aftrap van de vakantie wordt gegeven op 28 juni met een cocktailavond, en de dag erop het Boucketoe-festival mét fuif. Er zijn Bobo@themovies-avonden met Frits & Freddie, Boondock Saints en Rundskop, een volksfeest met barbecue en optreden van Buurman, dj Jan Bloeck en ballonkunstenaar Biselo. Er is Stand-up Comedy, mXm Hardcore Fest, een akoestische open jam en een boogschietinitiatie. Heel de maand augustus staat er een skateramp én je kan elke middag (van 14 tot 1 uur) komen terrassen!

Alle info

 • jeugddienst Merksem 
  Kasteel Bouckenborgh
  Bredabaan 561
 • tel. 03 646 76 00
   

Vier thema’s voor een zomer vol plezier!

Jeugddienst Merksem helpt je met plezier de zomer door, met een waaier aan spel en amusement. Vier thema’s voor een zomer vol plezier: 

 • Van 2 tot en met 13 juli herbeleef je de oertijd. Laat je verrassen door holbewoners en ga samen op berenjacht. 
 • Ontdekkers en avonturiers kunnen van 16 tot en met 27 juli op tocht door de wildernis en leren alles over survival.
 • Van 2 tot en met 17 augustus reis je de wereld rond. Bibberen op IJsland, thee drinken met de Toearegs,… je beleeft het allemaal!
 • Van 20 tot en met 31 augustus mag je de jeep in en mee op safari. Ben je gek op olifanten, tijgers en andere wilde dieren? Kom dan mee door het oerwoud van jeugddienst Merksem slingeren.
   

Voor iedereen: nieuwe speeltuin Distelhoek

Wie nog niet genoeg heeft van alle zomergekte, kan in de loop van de grote vakantie terecht in de gloednieuwe speeltuin van Distelhoek. De precieze datum waarop de speeltuin plechtig geopend wordt, wordt nog meegedeeld.

Schrijf in met je A-kaart

 • Ga naar www.antwerpen.be/kinderen voor inschrijvingen.
 • Neem je A-kaart bij de hand. Op de A-kaart staat je persoonlijk kaartnummer. Een A-kaart is gratis tot 18 jaar en kan je krijgen bij de bib, jeugddienst, districtshuis en het cultuurcentrum.
 • Inschrijven kan vanaf 18 juni 2012 voor de activiteiten van de maand juli. 
 • Voor de maand augustus kan je inschrijven vanaf 16 juli.

 

Frauke Joossen | Foto's: Noortje Palmers

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?