Log in of maak een account aan

Fleur eens een speeltuin op

Marie-Christine en Regina: "Zorg dat je er bij bent op 2 september. Het wordt prachtig!"
BERENDRECHT-ZANDVLIET-LILLO | Binnenkort ziet het speelterrein aan de Zandvlietse Dorpstraat er een stuk kleurrijker uit! Seniorenverenigingen gingen aan de slag met naald en draad, was, brons en mobiles en realiseerden allerlei tulpencreaties. Het project 'Tulpen in het Armenstraatje', dat kadert in het Tulpenjaar 2012, slaat zo een brug tussen ‘junioren’ en senioren. De senioren vertellen er zelf over!

Tulpen in het Armenstraatje

Marie-Christine Vervoort (55), getrouwd, uit Zandvliet en Regina Orens (55), getrouwd, uit Stabroek, handwerken bij 'Jonger dan je denkt'

Regina: “Toen we de vraag kregen in onze hobbygroep om mee te doen aan het project, waren we eigenlijk meteen enthousiast.”

Marie-Christine: “Ja, ik vond het onmiddellijk een interessant project.”

"We zijn er met man en macht ingevlogen."

Regina: “Ik ben al twaalf jaar bij de vereniging. Op den duur is het wel eens zoeken naar een idee om uit te voeren. De vraag om het speelpleintje mee aan te kleden kwam dus als geroepen! En nu zijn we er héél hard mee bezig. Zo erg zelfs dat ik er 's nachts soms van droom."

Marie-Christine: “Dat heb ik ook! Wakker schieten en verder denken over iets waar we mee bezig zijn.”

Regina: “We zijn met z’n vijftienen als we voltallig zijn. Nu zijn we er dus met man en macht ingevlogen. We hebben mandjes met tulpen die we van papier maken en dan in kaarsvet dopen. Dat geeft een heel mooi resultaat. We willen zo ook een aantal heel grote tulpen maken, met bezemstelen en aluminium.”

Marie-Christine: “En omdat het pleintje grenst aan het voetbalveld, maken we ook een spelerselftal van brons.”

Regina: We hebben nog veel te doen, maar kijken al uit naar de opening. Ik krijg heel leuke reacties uit de omgeving én ik maak reclame. Aan iedereen die het wil horen, zeg ik dat ze er zeker bij moeten zijn op 2 september. Het wordt prachtig!”

Het werken met de tulpen roept voor de bewoners van woonzorgcentrum Monnikenhof herinneringen op aan de tulpenvelden die zij vroeger allemaal gekend hebben. Uitspraken uit hun verhalen worden ook in de speeltuin tentoongesteld.

Opening speeltuin

  • zondag 2 september 2012
  • van 14 tot 17 uur
  • speelterrein Zandvlietse Dorpstraat
 
 
Tekst: Frauke Joossen | Foto’s: Dries Luyten
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?