Log in of maak een account aan

Hanna Mariën en Kelly Druyts naar de Spelen in Londen?

Kelly Druyts, wielrennen
Over zes maanden starten de Olympische Spelen in Londen. Ook heel wat Antwerpse sporters strijden er voor een medaille. Wie zijn de voornaamste kanshebbers? En wat zijn hun verwachtingen? Wielrenster Kelly Druyts en atlete Hanna Mariën geven u hun visie.

Hanna Mariën | °16 mei 1982
discipline: atletiek, 200 meter, 4x100 meter
Palmares: meerdere Belgische titels, brons 4x100 WK 2007, zilver 4x100 OS 2008

“Op grote kampioenschappen kan je altijd ietsje meer”

“In Peking 2008 haalden we zilver op de aflossing. De verwachtingen voor Londen zijn dus hoog. Daar ben ik me van bewust. En we willen in elk geval iets laten zien. Als we de finale lopen, is een top vijf zeker haalbaar. Misschien zit er wel een podiumplaats in. Op een kampioenschap kan je altijd net ietsje meer. De komende maanden gaan we heel hard trainen, vanaf mei lopen we onze eerste wedstrijden. Tijdens het Europees Kampioenschap wilen we ons plaatsen voor de estafette op de Spelen. Maar ik wil ook de limiet lopen voor de individuele 200 meter. Op de Olympische Spelen zie je de beste atleten: daar wil ik zeker nog eens bij zijn.”

Kelly Druyts | °21 november 1989
discipline: wielrennen - ploegenachtervolging
belangrijkste titels: 28 Belgische titels op de piste, goud EK ploegenachtervolging 2010

“Veel hangt af van mijn revalidatie”

“Ongeveer een jaar geleden brak ik mijn voet. Het metalen plaatje en de pinnen in mijn voet zijn in december verwijderd. Tijdens de revalidatie kan ik nog niet hard doortrainen. Binnenkort ga ik op buitenlandse stage om rustig te beginnen fietsen en aan mijn conditie te werken. Om punten te verzamelen voor mijn selectie, moet ik ook nog officiële wedstrijden rijden. Als ik met de andere meisjes naar Londen kan, gaan we in elk geval alles geven. Vrouwenwielrennen krijgt stilaan de nodige aandacht. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Onze ambitie voor Londen is top acht. Onlangs eindigden we nog negende op een grote wedstrijd en er is nog marge. Maar zover zijn we dus nog niet.”

Olympische Spelen 2012

 

Tekst: Sven Cornelissen | Foto’s: François De Heel

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?