Log in of maak een account aan

U bent hier

Heraanleg Beatrijslaan gestart

Op 1 augustus 2012 startte de heraanleg van de Beatrijslaan op Linkeroever. Naast de herinrichting van weg, wordt ook een nieuw fietspad aangelegd: de Welenroute. Dit is een nieuwe fietsroute van Linkeroever naar Burcht.

Om de hinder voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken, zal de aannemer in verschillende fasen werken. Zo begint hij in een eerste fase aan de Scheldekant van de Beatrijslaan, van voor de Galgenweellaan tot aan het Frederik Van Eedenplein. Eerst breekt de aannemer een deel van de rijbaan en de voetpaden op. Het auto’s kunnen steeds door via een versmalde rijstrook. Parkeren kan niet op de weghelft aan de Scheldekant. Fietsers moeten tijdelijk oversteken als ze richting het Frederik Van Eedenplein rijden.
De eerste fase zal afgerond zijn tegen eind september. Daarna starten de werken aan de overzijde van de Beatrijslaan. In totaal zullen de werken een half jaar duren.

Beatrijslaan verkeersveiliger

De heraanleg van de Beatrijslaan maakt komaf met enkele mobiliteitsproblemen zoals  overdreven snelheid, sluipverkeer en onveilige oversteekplaatsen. Het aantal rijstroken wordt verminderd tot één rijvak in elke richting waardoor er ruimte ontstaat voor comfortabele fietspaden en de middenbermen uitgebreid kunnen worden met meer groen. Aan beide zijden komen parkeervakken met plaats voor 150 wagens.
Ook het eenrichtingsfietspad van het Frederik Van Eedenplein tot de Galgenweellaan wordt vernieuwd en er wordt een Finse looppiste aangelegd vanuit het Galgenweelpark langsheen de Beatrijslaan. Vanaf de Galgenweellan wordt een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aan beide zijden van de weg aangelegd richting Burcht.

Fietsen langs natuur

De nieuwe fietspaden vormen een deel van de Welenroute. Deze route dankt haar naam aan de twee natuurgebieden waar ze langsloopt, het Burchtse Weel en het Galgenweel. De route is bedoeld voor woon-werkverkeer en recreatieve fietsers. De aanleg van deze fietsroute kadert in het Masterplan 2020 van de Vlaamse overheid en is het resultaat van een intense samenwerking tussen de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, de gemeente Zwijndrecht, de stad Antwerpen en het district Antwerpen.

Meer in dossier

Meer Over...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?