Log in of maak een account aan

U bent hier

In het spoor van de dienst bijzondere opdrachten en feestmateriaal

Bart De Clippeleire: "Als alles klaar staat, sluiten we de elektriciteit en het water aan."
Bij elk evenement in de stad komen heel wat praktische zaken kijken. Daar zorgen de medewerkers van de dienst ‘bijzondere opdrachten en feestmateriaal’ voor. Wij volgden het logistieke team bij de opbouw van Move-It, een sportevenement in Park Spoor Noord.

“Camions laden: dat is een beetje Tetris spelen”

Jaarlijks ondersteunt de dienst ‘bijzondere opdrachten en feestmateriaal’ zo’n 5.000 kleine en grote evenementen, van een kleinschalig straatfeest tot de Antwerp 10 Miles. Het gaat om tentjes, stoelen, podia, elektriciteit, water, infoborden, hekken, noem maar op. 

7.35 uur: inladen

Coördinator Bart De Clippeleire: “Vroeger hadden we verschillende vrachtwagens: een voor de stoelen, een voor elektriciteit, nog een andere voor vlaggen of doeken. Iemand die materiaal bestelde, zat dan een hele dag te wachten op al die leveringen. Nu laden we alles in een grote camion. We werken met bestelformulieren waar de gewenste aantallen precies opstaan. We halen die bestellingen met een heftruck in het magazijn en laden alles met een elektrische lift in de camion. Dat gebeurt heel nauwkeurig: alles moet goed gestapeld worden. Onze medewerkers grappen soms dat een camion laden een beetje ‘Tetris spelen’ is.”

9.05 uur: opbouw podium

“Op het grondplan van de locatie staat precies waar we alles moeten plaatsen. We stellen eerst de podia op, want die zijn het grootst. Daarna start de opbouw van de backstage en sluiten we het terrein af met hekken en nadarafsluitingen.”

10.37 uur: vouwtenten

“Onze vouwtenten zijn drie meter bij drie. De buizen zijn van aluminium en dus heel licht. Met een simpele beweging vouwen we alles open. We hangen de zeilen erin en monteren ze aan elkaar. Om te vermijden dat de tenten omverwaaien of gaan vliegen, leggen we er altijd extra gewicht op.”

12.48 uur: elektriciteit en water
“Als alles klaar staat, sluiten we de elektriciteit en het water aan. Dat doen we pas op het einde, om te vermijden dat iemand in volle opbouw over de kabels struikelt of rijdt. Na het evenement verwijderen we om dezelfde reden ook eerst de elektriciteit en het water.”

Materiaal ontlenen bij de stad? Meer info bij het evenementenloket in uw districtshuis.

 
Tekst: Sven Cornelissen | Foto’s: Tim De Weerdt

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?