Log in of maak een account aan

U bent hier

Jean-Marc Mwema, jonge leeuw in de Lotto Arena

Polen, Finland, Zwitserland en Albanië. Die klippen moeten de Belgian Lions omzeilen om zich te plaatsen voor het Europees Kampioenschap Basketbal 2013 in Slovenië. Antwerpenaar en Giants-speler Jean-Marc Mwema (22) heeft er een goed oog in. “We spelen onze thuiswedstrijden in de Lotto Arena, de thuishaven van de Antwerp Giants.”

“Polen en Finland zijn de favorieten in onze groep, maar het doel is toch om bij de eerste twee te eindigen. Dan zijn we automatisch geplaatst.”

Jean-Marc hoopt op zo veel mogelijk speelminuten bij de nationale ploeg, maar een basisplaats is nog niet voor vandaag. “Ik ben al blij dat ik erbij ben. Ik wist dat de coach de ploeg wilde verjongen, maar mijn selectie kwam toch als een aangename verrassing. Op termijn wil ik een basisplaats afdwingen.”

Schreeuwende fans

De Belgian Lions werken hun thuiswedstrijden af in de Lotto Arena. “En dat is voor een Giants-speler als ik een enorm voordeel. In dit stadion voel ik me op mijn gemak. We hebben trouwe fans die hun ploeg steeds naar de overwinning schreeuwen. Hopelijk zakken ze ook voor de wedstrijden van de Lions massaal naar de Lotto Arena af.”

Potten breken in de Lotto Arena

Ook in Antwerpen zelf voelt de jonge leeuw zich als een vis in het water. “Ik ben geboren in Merksem en opgegroeid in Ekeren. Nu zoek ik een woning in Antwerpen. Ik wil hier dus niet weg, tenzij ik ooit een droomtransfer naar het buitenland kan versieren (lacht). Maar daar denk ik nu nog niet aan. Eerst een paar potten breken in de Lotto Arena!”
Behalve Jean-Marc Mwema vaardigen de Antwerp Giants ook Roel Moors en Maxime De Zeeuw af naar de Belgische selectie.

De thuiswedstrijden van de BelgianLions in de Lotto Arena:

  • Dinsdag 21 augustus, 20.30 uur: Zwitserland
  • Maandag 27 augustus, 20.30 uur: Albanië
  • Donderdag 30 augustus, 20.30 uur: Polen
  • Zaterdag 8 september, 20.30 uur: Finland

 

 

 

Tekst: Cyrus Sadrabadi | Foto’s: Frederik Beyens

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

Meer Over...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?