Log in of maak een account aan

Katrien Verstuyft en Thomas Smet naar de Spelen in Londen?

Katrien Verstuyft, kwarttriatlon
Over zes maanden starten de Olympische Spelen in Londen. Ook heel wat Antwerpse sporters strijden er voor een medaille. Wie zijn de voornaamste kanshebbers? En wat zijn hun verwachtingen?Triatlete Katrien Verstuyft en speerwerper Thomas Smet zeggen iets meer over hun kansen.

Katrien Verstuyft | °21 juli 1982
discipline: kwarttriatlon
belangrijkste titels: Belgisch kampioen kwarttriatlon en sprint 2009

“Ik kreeg al tips van Tia Hellebaut”

“Dit najaar was ik met de Belgische selectie op stage in het Spaanse Lanzarote. Dat was een ongelooflijke ervaring. Tia Hellebaut gaf me zelfs enkele tips. Of ik Londen haal, hangt af van mijn internationale ranking. Tegen de zomer weet ik of ik mag gaan. Ik geloof in elk geval dat ik in Londen aan de start kom. En als je weet dat de sterke triatlonlanden slechts drie atleten mogen sturen, moet top zestien haalbaar zijn. Ik stapte vier jaar geleden over van het zwemmen naar de triatlon. Eigenlijk puur voor het plezier. En nu maak ik kans op een Olympische selectie. Dat is toch onvoorstelbaar?”

Thomas Smet | °12 juli 1988
discipline: atletiek, speerwerpen
belangrijkste titel: Belgisch kampioen 2009

“Zo snel mogelijk 82,5 meter werpen”

“De Olympische Spelen zijn de ultieme droom van elke atleet. Ik wil er echt voor gaan. Ik heb net terug van een maand stage in Engeland en binnenkort vertrek ik naar Zuid-Afrika en daarna Duitsland. Daar kan kan ik met de absolute wereldtop in de beste omstandigheden trainen. Eerst moet ik de limiet nog werpen, die ligt op 82,5 meter. Ik hoop die in het voorjaar te halen. Op het Europees Kampioenschap in Helsinki wil ik zien hoever ik sta, en dan is het een kwestie van de goede vorm aan te houden tot de Spelen. De finale in London is waarschijnlijk iets te hoog gemikt, al weet je nooit. Ik ga in elk geval voor een sterke prestatie in de reeksen.”

Olympische Spelen 2012

  • 27 juli tot 12 augustus
  • Londen, Groot-Brittannië

 

Tekst: Sven Cornelissen | Foto’s: François De Heel

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?