Log in of maak een account aan

Katrien Verstuyft gaat toch naar de Spelen

Het is op de valreep, maar triatlete Katrien Verstuyft gaat dan toch naar de Spelen. Op 4 augustus start de Antwerpse in Londen voor de Olympische triatlon.

Op basis van haar internationale ranking was Verstuyft al enkele weken zo goed als zeker van haar ticket naar Londen. Aan de strengere normen van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité voldeed ze echter niet. Na een ultieme deliberatie van het BOIC is ze samen met onder meer de tennissers Steve Darcis en Olivier Rochus toch nog opgevist en aan de Belgische selectie toegevoegd.

“Ik wil eindigen in de top zestien”

Verstuyft: “Het dringt nog niet echt door dat ik volgende maand naar de Olympische Spelen mag, maar dit is fantastisch nieuws. Ik vind het wel een beetje jammer dat ik mijn selectie moest afdwingen via een deliberatie. Mijn sportieve prestaties op internationaal vlak waren immers zeer sterk het afgelopen seizoen. Eind goed al goed, zou ik zeggen.” De komende weken traint Verstuyft gewoon verder zoals voorzien. “Ik ben altijd blijven trainen, of ik nu deelneem aan de Spelen of niet. Dat is voor de komende weken niet anders. Ik voorzie nog twee grote trainingsblokken en twee wedstrijden op de korte afstand. Op die manier kan ik voldoende recupereren tegen de Spelen.” Verstuyft schuift vooral Groot-Brittannië en Australië naar voor als favorieten. “De selectie van Groot-Brittannië is een grote kanshebber om de gouden plak binnen te halen. Maar ook de Australiërs, die al jaren een ijzersterke triatlonreputatie hebben, doen zeker mee voor het podium. Voor mij is het een kwestie van goed te presteren tijdens het zwemmen en bij de eersten uit het water te komen. Daarna is alles mogelijk en kan ik in de top zestien eindigen.” Op 4 augustus komt Verstuyft in actie tijdens de Olympische vrouwentriatlon in Londen.

 

Tekst: Sven Cornelissen | Foto: Francois De Heel

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

Meer in dossier

Meer Over...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?