Log in of maak een account aan

U bent hier

Kunst voor het hele gezin

Tijdens de zomervakantie organiseert het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) elke zondag educatieve rondleidingen voor de hele familie. Saai? Toch niet. De Nieuwe Antwerpenaar ging een kijkje nemen en ontmoette heel wat enthousiaste ouders én kinderen.

Tijdens de rondleiding ontmoeten we Barbra, moeder van Oscar en Jozefien, die zich voor het eerst met haar kroost in een museum waagt. “Het was een riskante zet”, zegt ze, “Ik had er geen verwachtingen van, maar ze konden hun aandacht er goed bijhouden.” Ook de kinderen vonden het een onvergetelijke ervaring. “We vonden het echt su-per-leuk! Ik hou ervan om dingen te zoeken of te raden”, vertelt Oscar enthousiast. “De schilderijen waren natuurlijk ook mooi he, Oscar”, lacht Jozefien.


Floris, Felix, Kamiel en mama Kathleen zijn ook van de partij. “We hebben net een mooie badge gemaakt van onze tekening”, vertellen de jongens. “Ik vond het ook echt heel interessant”, voegt Kamiel daaraan toe. “Zeker voor herhaling vatbaar, want het was een leuke juf.”


Judith, die de groep begeleidt, geniet van de rondleidingen. “Gidsen is echt een supertoffe job. Als er veel gezinnen zijn, kan ik de ouders er gemakkelijker bij betrekken en dat is aangenaam. Zo kan het hele gezin samen badges knutselen en de kinderen kunnen hun lievelingseten tekenen en vraagjes oplossen over verschillende schilderijen. Ik heb zelf kunstacademie gedaan, dus deze branche is me echt op het lijf geschreven.”

Praktisch

  • zondag 15, 22, 29 juli en 5, 12, 19 augustus 2012 om 10.30 uur
  • Koningin Fabiolazaal, Jezusstraat 28, 2000 Antwerpen
  • Inschrijven: 03 242 04 16, publiekswerking@kmska.be
  • Gratis voor kinderen
  • Volwassenen betalen € 3,5 + toegang (€ 4 / 3, leden van de Gezinsbond betalen € 2 toegang)

Tekst: Nick Lodewyckx

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?