Log in of maak een account aan

U bent hier

Maak kennis met onze bloggers

Sihame El Kaouakibi: “Via dans werken we aan integratie van jongeren.”
Uw favoriete stadsmagazine verovert nu ook het internet met deze gloednieuwe eigen website. U leest hier alles uit De Nieuwe Antwerpenaar en meer! Zo vertellen enkele bekende en onbekende Antwerpenaars u regelmatig waar ze mee bezig zijn.

Sihame El Kaouakibi (25)

Weetje: won de ATV-verkiezing ‘Antwerpenaar van het jaar’

“In Antwerpen vind ik de uitdagingen die ik zoek”

“Een aantal jaar geleden ben ik gestart met ‘Let’s go Urban’. Dat is de eerste ‘Urban’-opleiding in België. We werken heel hard aan integratie en positieve zingeving voor jongeren en doen dat vooral via de taal van de urban culture. Dat is echt mijn levenswerk.”

Ik ben al een tijdje op zoek naar een plek om te wonen in Antwerpen, maar dat gaat niet over een nacht ijs én het is erg duur. Zeker als je weet dat ik helemaal verkocht ben aan Het Zuid. Die plaats ligt me nauw aan het hart want zo heb ik Antwerpen leren kennen. Ik heb er heel veel dingen meegemaakt die mijn persoonlijkheid hebben gevormd.”

 

Gert Simons (41)

Weetje: trouwt op 10 november 2012

“Zandvliet heeft nog veel meer te bieden dan het gansrijden!”

“Sinds twee jaar ben ik een échte ganzenrijder. De eerste keer dat ik meedeed, zag ik de titel van Koning nipt aan mijn neus voorbijgaan. Ik trok nét niet hard genoeg aan de nek, waardoor de man achter mij de kroon mocht opzetten.

Ik ga regelmatig naar concerten in Antwerpen en daarvoor of erna trek ik de oude binnenstad in. Ik ga graag op café of restaurant in ’t stad. In Zandvliet is mijn favoriete plek de Botermarkt: met carnaval is het er weer groot feest!”

“Ik woon dus in Zandvliet. Dat mag dan wel een Antwerps district zijn, het is absoluut niet te vergelijken met de stad! De mentaliteit is er anders, het is er speciaal wonen en de mensen hangen erg samen. Misschien omdat we zo noordelijk liggen.

 

Fatima Marzouki (41)

Weetje: moest als enig meisje tegen negen broers opboksen. Gelukkig was ze de oudste

“Het koken is mij met de paplepel ingegeven”

“Toen ik van Marokko naar België verhuisde, was ik tien maanden oud. Het koken is mij met de paplepel ingegeven: als oudste kind moest ik mijn moeder en grootmoeder dikwijls helpen, maar ik deed het toen al graag! De stap om er mijn beroep van te maken was snel gezet. Ik wilde een restaurant waar mensen die geen Marokkanen kennen toch typisch Marokkaans kunnen eten.

Op dit moment heb ik het bijzonder druk: niet alleen met mijn restaurants en kookworkshops, maar ook met het televisieprogramma ‘Junior Masterchef’ voor VTM. Samen met sterrenchef Wout Bru ga ik op zoek naar de beste jonge kok van Vlaanderen. Die kinderen kunnen allemaal bijzonder goed koken, dat is niet normaal! 

Als ik niet achter het fornuis sta, ga ik met mijn vriendinnen naaien in het naaiatelier. We naaien niet volgens de regels van de kunst, het is voor het plezier! Als ik écht niks te doen heb, slaap ik bij. (lacht) Maar dat gebeurt niet veel: ik heb zelf ook vier jonge kinderen. Werk genoeg dus!”

 

Bert Brugghemans (30)

Weetje: vaak terug te vinden in een Antwerps park om een rondje te joggen, maar nam nog nooit deel aan de Antwerp 10 Miles

“Mijn eerste zware brand herinner ik me nog heel goed”

“Ik werk nu vijf jaar bij de brandweer van Antwerpen. Ik herinner me nog mijn eerste dag als wachtofficier. Er was toen een zware brand in de haven waarbij de rookwolk van heel ver te zien was, met hele grote vlammen en dus hele grote risico’s. Een echte vuurdoop als officier.

Ik ben erg actief op het internet en op alle sociale netwerksites. Ik ben ervan overtuigd dat het een belangrijke communicatie- en informatiebron is.

“De meeste voorkomende vraag die ik krijg, is: wat doet de brandweer nog naast bluswerk? Daar geef ik op mijn blog een antwoord op. Want wij doen véél! Van wespennesten weghalen tot slachtoffers bevrijden uit een verkeersongeval en de opkuis na een ongeval.

 

Hanna Mariën (29)

Weetje: opnieuw lid van OLSE Merksem, de atletiekclub waar ze haar hele jeugd heeft getraind

“In mijn vrije tijd zit ik graag aan het haventje van Lillo.”

“Ik ben profatlete bij Bloso, met als specialiteit de 100 meter en 200 meter spurt. Op de Olympische Spelen van 2008 haalde ik met de damesestafetteploeg een zilveren medaille. Ook dit jaar hoop ik naar de Spelen in Londen te gaan, maar ik weet wel dat we niet met goud naar huis zullen komen. Ik zal al blij zijn met een nieuwe finaleplaats!

“Sinds een drietal jaar woon ik in Lillo. Dat is fijn, maar wel ver van het stadscentrum. Even met de fiets naar de bakker rijden is niet mogelijk. Tijdens de week is het er erg rustig, een groot verschil met de weekends. Dan passeren er heel veel mensen met de fiets, om hier de veerboot naar Doel te nemen. Best wel charmant, vind ik. Als ik wat vrije tijd heb, zit ik graag aan het haventje. Dat heeft iets idyllisch en het ontspant me enorm.

Ik vind Antwerpen, met al die gezellige terrasjes, een superleuke stad. Soms ga ik wel eens op café, maar als de wedstrijden starten, is dat ook afgelopen. Dan leid ik een vrij spartaans leven. (lacht) Af en toe pik ik nog graag een film mee, en zoals zoveel vrouwen hou ik van shoppen. Dat kan dus perfect in Antwerpen.”

 

Ronnie Vermeulen (53)

Weetje: heeft slechts één keer in zijn leven zijn snor afgeschoren

“Als buschauffeur ben ik altijd op de hoogte van wat er in Antwerpen gebeurt.”

“Ik hou van mijn snor! Ik kom enkel buiten met een snor die perfect in de plooi ligt, en daarvoor sta ik toch wel even voor de spiegel. Ik was ‘m, kam ‘m en droog ‘m. Ik werk ‘m tot in de puntjes af met gel en lak, zodat hij heel de dag mooi blijft. Mensen vinden dat fijn: mijn snor is vaak het eerste gespreksonderwerp.

Ik hou van reizen. Vorig jaar heb ik mijn droomreis gemaakt: een cruise op de Nijl in Egypte. Ooit wil ik met de motor of met een camper rondreizen in de Verenigde Staten. In het buitenland prijs ik Antwerpen altijd aan. Ik vind het een enorm bruisende stad, er is altijd iets te doen. Mijn favoriete plek is de buurt rond de Grote markt. Samen met mijn zoon ga ik naar alle thuismatchen van voetbalclub Beerschot kijken en af en toe pikken we een basketbalwedstrijd van de Antwerp Giants mee. 

Als ik wat rust wil, heb ik een plekje aan de Royerssluis. Daar zit ik wel eens om na te denken. Je hebt er een prachtig zicht op de stad en de Schelde: magnifiek!”

 

Tekst: Nathalie Allard | Foto’s: Noortje Palmers

Lezersreacties

Vraagje voor Fatima,

Ik wil me graag aansluiten bij je naaiatelier. Kan je mij de nodige info geven om eventueel eens poolshoogte te nemen.
Alvast bedankt.
Daniëlle

Hey Fatima
Kan je mij ook de gegevens van jouw naaiatelier bezorgen?

groetjes
Tessa

Madame Fanchon in Wilrijk. Meer info op <a href="http://www.fanchonable.be">www.fanchonable.be</a> of 0486 90 68 98.

Eindelijk eens de tijd genomen om mijn mede-bloggers te bekijken. Tof ! Mooie verscheidenheid van verhalen. Dat zit hier SNOR !

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

Meer Over...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?