Log in of maak een account aan

U bent hier

Met tram 10 en 5 naar Wijnegem

Op 14 april rijdt de tram voor het eerst tot in Wijnegem. De bordjes moeten nog aangepast worden.
Vanaf zaterdag 14 april 2012 kan u via een verlengde tramlijn van Deurne naar Wijnegem rijden. Trams 5 en 10 brengen u voortaan van Linkeroever en de Melkmarkt over Deurne naar de halte Fortveld in Wijnegem.

Op minder dan een halfuur rijdt u van aan de Groenplaats, het Centraal Station of de Franklin Rooseveltplaats naar Wijnegem. Koen Peeters, woordvoerder van De Lijn: “In de week rijden er tijdens de spitsuren acht trams per uur en zes in de daluren. In het weekend rijden er vijf trams per uur. In Wijnegem vertrekt de eerste tram richting Melkmarkt om 4.56 uur. Minder dan een halfuur later stapt u uit op de Melkmarkt. De eerste tram naar Linkeroever vertrekt om 5.06 uur. In de andere richting vertrekt de laatste tram naar Wijnegem om 0.25 uur.”

Meer trams, minder bussen
“De verlenging van tramlijnen 5 en 10 tot Wijnegem zorgt voor extra mobiliteit”, zegt Peeters. “De tram is een aantrekkelijk alternatief voor de auto. De tramlijnen verlichten de ochtend- en avondspits waardoor woonbuurten leefbaarder worden. De verlenging van de tramlijnen moet ook de vaak overvolle bus 410 naar Turnhout ontlasten. In Antwerpen kiezen we steeds meer voor trams en minder voor bussen. Op het hele stadsnet komen er op termijn 38 nieuwe lange trams bij. Ook de verlengde lijn 10 krijgt binnenkort grote hermelijntrams die meer passagiers kunnen vervoeren.”

Feestelijke inhuldiging
Het district Deurne wil de buurtbewoners graag bedanken voor hun geduld tijdens de werken. Daarom trakteert het district op ‘Deurnse Smullerkes’ tijdens de markt van zaterdag 14 april op het Wim Saerensplein.

 

Tekst: Dries Janssens | Foto: Frederik Beyens

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

Meer in dossier

Meer Over...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?