Log in of maak een account aan

U bent hier

"Mijn reus is dol op de luchthaven"

Griet Bellekens: "Na elke landing zet ik Reusje op de trap zodat hij zon kan vangen."
Borgerhout heeft vier grote reuzen, maar die komen nooit buiten het district. Om hen te laten reizen, werden 1600 gipsen reusjes verdeeld. Stewardess Griet Bellekens neemt haar reusje elke vlucht mee. WEDSTRIJD: Win een reuzenbeeldje en neem het mee op reis!

"De hele schoonmaakploeg in Las Palmas wou hem knuffelen"

Griet Bellekens: “Ik stop hem in een handdoek zodat hij zacht zit. Na elke landing tover ik hem uit mijn zak en zet hem even op de trap zodat hij wat zon kan vangen.” 

Griet begeleidt heen-en-terug vluchten. Zij en Reus deden al tientallen luchthavens aan. Reusje charmeert ook het personeel aan boord. “Zo wilde de hele schoonmaakploeg in Las Palmas hem knuffelen.” 

 

Reuzen willen wereld zien 

Griet merkt dat het reuzenverhaal overal tot de verbeelding spreekt: “De vier grote Reuskens van Borgerhout zitten altijd thuis, wat nogal treurig is. Enkel voor de reuzenstoet steken ze hun neus eens buiten. Om hen een blik op de wereld te gunnen, werden er 1600 gipsen reusjes verdeeld onder bewoners.” 

"Misschien bruint hij een beetje in Blankenberge"

Het idee sprak Griet aan: “De reuzen kunnen enkel op reis met onze hulp. Ik wil hen dat plezier gunnen. Het doet me denken aan de film ‘Amélie Poulain’ waarin de stewardess een tuinkabouter meeneemt en hem op alle bestemmingen fotografeert.”

Ook in het gezin kent het reusje succes. Griet: “Hij ging mee op onze trip naar Hastings in Engeland. Op het schip wilden de vier kinderen hem om de beurt vasthouden. Binnenkort mag hij mee naar Blankenberge. Misschien bruint hij dan eindelijk een beetje.” 

Wil u weten welke reizen de reusjes allemaal maken? Volg hun stapjes in de wereld in het album. Er vielen al meer dan 170 vakantiefoto’s in de bus.

 

Tekst: GaukeVermorgen

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?