Log in of maak een account aan

Moedig de plaatselijke renners aan!

Peter Van Den Bossche is medeorganisator van de koersen in Zandvliet.
ZANDVLIET | Maandag 16 en dinsdag 17 juli vinden in Zandvliet 2 koersen plaats. Maandag het clubkampioenschap van de Polderklievers en dinsdag De Polderkoers met een hart.

“Supporters komen naar de koers in Zandvliet voor de goede sfeer”

Peter Van den Bossche van ‘Zandvliet koers VZW’ was er vanaf het begin bij: “Een tiental jaar geleden kwam het idee naar boven om een nieuwe koers in Zandvliet te organiseren. In Zandvliet werden er al wel wedstrijden gereden, maar die waren vaak onoverzichtelijk en er kwam weinig volk op af. De eerste clubkampioenschappen van de Polderklievers werden nog op de dijk gereden, maar later verhuisden ze naar het centrum van Zandvliet. De koersen in Zandvliet werden aan de kermis gekoppeld om zo terug meer volk op de been te brengen. Deze formule had meteen succes.” 

“Op maandag vindt traditioneel het clubkampioenschap van de Polderklievers plaats en op dinsdag de Polderkoers met een hart. Tijdens deze laatste wedstrijd nemen verschillende wielerclubs van ons district en de omliggende gemeenten het tegen elkaar op. We proberen wel de echte wedstrijdrenners te mijden opdat alle deelnemers iets aan de wedstrijd hebben.

Eén van de belangrijkste troeven van de koers in Zandvliet is de goede sfeer en het vele volk. De supporters komen buiten om vrienden tegen het lijf te lopen die ze allang niet meer hebben gezien. De aanmoedigingen voor de vele plaatselijke renners zorgen voor een toffe sfeer.”

“Zelf heb ik nog nooit deelgenomen aan de koers omdat dit niet te combineren valt met de organisatie. Samen met Bob Kussé en de Polderklievers proberen we alles zo goed mogelijk te regelen. Dit vraagt, ook tijdens de koers, de nodige aandacht en tijd. Ik probeer wel eind augustus deel te nemen aan de koers in Berendrecht, maar dat zal afhangen van het aantal trainingskilometers dat ik tegen dan in de benen heb.”

“Vorig jaar kon door het slechte weer de koers op dinsdag spijtig genoeg niet doorgaan omdat de veiligheid van de renners niet meer gegarandeerd was en dit is voor ons toch een prioriteit. Dit was een streep door de rekening maar we doen er alles aan om er dit jaar een topeditie van te maken. Dit jaar is er ook een nieuw parcours. Plaats van gebeuren is nog altijd de Botermarkt.

Clubkampioenschap Polderklievers en Polderkoers met een hart

  • maandag 16 en dinsdag 17 juli 2012 om 19 uur 
  • Botermarkt, Zandvliet
  • gratis 

 

Tekst: Daan De Langhe

 

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?