Log in of maak een account aan

U bent hier

Muziek voor jong en oud in Rivierenhof

Louis is dol op Bandits.
DEURNE | Elke vrijdag in juli en augustus kan u gratis concerten meepikken in het Rivierenhof, zestien in het totaal. Zowel in de namiddag als ‘s avonds is er muziek voor jong en oud met multiculturele feestmuziek, oldies, rock, helden van het Vlaamse lied, gipsy, ska en nog veel meer. Voor jong Deurne staan Bandits en Woody Express op de affiche. Voor senioren zijn er vijf concerten met de meest uiteenlopende artiesten.

Gratis concerten in Openluchttheater Rivierenhof

Fee (6) is grote fan van Woody Express. Ze kent alle liedjes van de cd ‘Steek je vinger in de lucht’. “Dat is mijn lievelings-cd en staat altijd op in de auto.” Fee zingt dan samen met mama en papa uit volle borst mee. “Ik krijg die vrolijke melodietjes dan niet meer uit mijn hoofd, zo goed zijn ze. ‘Alles goed’, ‘Kling Klang’, ‘Steek je vinger in de lucht’ en ‘Pesten is een pest’ zijn mijn favorieten. Dit jaar kom ik voor de eerste keer met mama en papa naar het Rivierenhof om te dansen en mee te zingen op Woody Express.”

"Mijn favoriet nummer is 'Ik heb je stiefzus gekust'."

 

Sinds hij een schoolkameraadje hun liedjes hoorde zingen, is Louis (9) helemaal verkocht aan Bandits. “Ik vind het vooral leuk waarover ze zingen. Ze maken zelfs reclame voor zichzelf, zoals in het nummer dat begint met ‘Bandits dag en nacht’. Dat vind ik wel grappig.” Louis wil dolgraag eens naar een optreden gaan en vindt het super dat ze naar het Rivierenhof komen. “Mijn favoriet nummer is ‘Ik heb je stiefzus gekust’. En nee, niet door de tekst, wel door de leuke melodie.” 

"De vrijdagconcerten brengen mij helemaal in vakantiestemming."

Voor Ellen (23) zijn de gratis vrijdagconcerten een traditie tijdens de zomermaanden. “Ik ga niet veel op reis, maar de open ruimte, de leuke sfeer, de frisse lucht en de verschillende culturen in het Rivierenhof brengen mij helemaal in vakantiestemming. Deze avonden betekenen voor mij pure ontspanning, gezelligheid en vooral dansen. Op 20 juli kom ik dansen op de muziek van Merdan Taplak Orkestar en op 10 augustus op de opzwepende dansritmes van Maguaré.”

 

 

"De vrijdagconcerten zijn een perfecte start van het weekend."

Vanaf het begin dat de gratis concerten in het Rivierenhof werden georganiseerd, waren Jef (57) en Hilde (55) erbij. “De vrijdagconcerten zijn een perfecte start van het weekend. We ontmoeten er vaak vrienden en ook oude bekenden. We leerden er al nieuwe en verrassende bands kennen. Zo zagen we een paar jaar geleden Lady Linn and her Magnificent Seven, nog voor ze echt bekend was. Deze zomer komen we zeker kijken naar Yevgueni en Stijn Meuris. Daar kennen we liedjes van.” 

Jacqueline (60) komt regelmatig op vrijdagmiddag. “Het is een gezonde wandeling of fietstocht naar het theater en je geniet van een leuk en gratis programma. Voor mij zijn de concerten een plek waar ik lachende en bekende gezichten zie, waar rolstoelen vooraan staan en waar mensen dansen. Het is op een seniorenconcert ooit gebeurd dat er zoveel volk was, dat we er niet meer bij konden. Dat was toen een grote teleurstelling. Maar de week nadien was er al een nieuw optreden.”

Programma

 • vrijdag 6 juli:
  20.30 uur: Walrus en Yevgueni (frisse Nederlandstalige pop)
 • vrijdag 13 juli:
  14 uur: Woody Express (4+) (kinderliedjes door Jan de Smet)
  20.30 uur: Figli di Madre (Balkan - ska punk)
 • vrijdag 20 juli:
  4 uur: Free Souffriau (Nederlandstalige covers)
  20.30 uur: Merdan Taplak Orkestar en Pomrad (Balkan - klezmer - gypsy) 
 • vrijdag 27 juli:
  14 uur: Ladies of the fifties (hits uit de jaren vijftig)
  20.30 uur: Les Truttes (covers)
 • vrijdag 3 augustus:
  14 uur: Sam Verhoeven, Hans Peter Janssens en Daisy Thys (café chantant)
  20.30 uur: Krema Kawa en Dynamo Zjoss (feestmuziek)
 • vrijdag 10 augustus:
  14 uur: Bandits (6+) (Nederlandstalige tienerpop)
  20.30 uur: Maguaré (Afro-Colombiaans, cumbia)
 • vrijdag 17 augustus:
  14 uur: Bar Sanseveria (Nederlandstalige klassiekers)
  20.30 uur: Major Tom (totaalspektakel over David Bowie)
 • vrijdag 24 augustus:
  14 uur: Academieorkest Deurne met Maurice Dean (de Vlaamse Sinatra)
  20.30 uur: Manolo Manouche (gypsy)
 • vrijdag 31 augustus:
  20.30 uur: Stijn Meuris vs. Rick de Leeuw (cfr. Noordkaap en Tröckener Kecks).  
 • tel. 03 360 85 50 
 • www.ccdeurne.be
 • gratis
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?