Log in of maak een account aan

U bent hier

Onderzoek verbreding E313

Op het stuk autosnelweg tussen de Antwerpse Ring en het knooppunt in Ranst zijn er structurele verkeersproblemen. Bij de heraanleg van de E313 komen er tussen Wommelgem en Ranst mogelijk vijf rijstroken per richting in plaats van de huidige drie rijstroken plus bus- of spitsstrook.

Op het traject Antwerpse Ring-Wommelgem wordt de E313 niet verbreed. Er  werd al een spitsstrook aangelegd richting Hasselt/Luik en de busstrook richting Antwerpen wordt in de toekomst mogelijk ook een spitsstrook.

In opdracht van het Vlaamse agentschap Wegen en Verkeer komt er een onderzoek naar de milieueffecten van deze wijzigingen aan de E313. Van 13 maart tot 30 april 2012 kan u het dossier inkijken bij de elf betrokken steden en gemeenten. In Antwerpen ligt het dossier in de districtshuizen van Ekeren, Merksem, Deurne, Berchem, Borgerhout en Antwerpen, en in Den Bell aan het Francis Wellesplein. U kan 48 dagen lang suggesties doen over wat er onderzocht moet worden, extra aandachtspunten meegeven of alternatieven voorstellen. Formele bezwaarschriften indienen tegen dit project kan dan niet.

Meer info over de plannen met de E313: www.wegenenverkeer.be

Meer in dossier

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?