Log in of maak een account aan

U bent hier

Op kamp: "Tien dagen samen gek doen"

Waterpret op kamp.
BERCHEM | Wat doen jeugdbewegingen in de vakantie? Ze gaan op kamp. KSJ Berghemerburcht laat ons de kampsfeer opsnuiven.

Zomervakantie is kamptijd

KSJ Berghemerburcht uit de Willem Van Laarstraat gaat met de héle groep op kamp: ze slapen in tenten op een wei, wassen zich in een kabbelend riviertje en gaan niet naar het toilet, maar naar de hudo. Ariadne (17 jaar) is leidster van de groep 5&6 en was zelf zeven jaar toen ze voor het eerst meeging.

"Het allerleukste vind ik de vieze spelletjes."

Ariadne: “Ik vond het al vanaf mijn eerste kamp geweldig. Een hele week zonder ouders en vanalles doen wat je in het dagelijkse leven niet kan of mag. We maakten reuzegrote kampen in het bos. Het allerleukste vond ik de vieze spelletjes: morsen met verf, eten of zeep en daarna de rivier in. Of ’s avonds de sfeertocht, dat was echt magisch.”

 

"Achteraf mis ik die sfeer altijd enorm."

Een ander magisch kampmoment is het kampvuur. “Dat is de traditionele afsluiter van elk bivak. De oudste en de jongste van de groep hebben de eer om de vlammen aan te steken. De totale ervaring van een KSJ-kamp is met niets anders te vergelijken. Tien dagen weg met de hele groep, iedereen kent iedereen, samen gek doen. Achteraf mis ik die sfeer altijd enorm.”


Zin gekregen om zelf zo’n magisch kamp te beleven? Op www.berchem.be/jeugd vind je alle Berchemse jeugdbewegingen. Het nieuwe werkingsjaar start in september.

 

Tekst: Magy De Bie | Foto: KSJ Berghemerburcht 

 
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?