Log in of maak een account aan

U bent hier

Promofilmpje Lillo door laatstejaars journalistiek

Werner Bril is dorpsgids van Lillo
Dirk Mampaey (26) en Lauranne Melaerts (21), twee eindejaarsstudenten journalistiek aan de Plantijn Hogeschool in Antwerpen, studeerden vorige week af dankzij hun reportage over het Scheldedorpje Lillo. In opdracht van Kobe Ilsen moest het duo een promofilmpje maken met als thema ‘Antwerpen vakantiestad’. Oud-Lillonaar en lokale gids Werner Bril hielp hen daarbij. “Ik heb in heel mijn gidsperiode nog nooit een team gezien dat zo goed openstond voor advies”, zegt hij.

De studenten rakelen enkele interessante weetjes over het dorp op. Zo komen ze erachter dat er maar 27 mensen wonen en dat het politiekantoor van Mega Mindy er gevestigd is. Ook cultuur komt aan bod met hun bezoek aan het Kruitmagazijn, de haven en het Poldermuseum met authentieke bakkersoven. Toch vindt Werner Bril het jammer dat de reportage zo kort is. “Het is onmogelijk om in zeven minuten te vertellen wat er over Lillo te vertellen valt, want ik kan er uren over praten”, lacht hij. “Maar toen ik de reportage zag, had ik bijna tranen in de ogen.”

Het filmpje is in een maand tijd bijna duizend keer bekeken. Daarmee is het het best bekeken filmpje dat studenten van de Plantijn Hogeschool ooit op Youtube hebben gezet.

Tekst: Nick Lodewyckx

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?