Log in of maak een account aan

U bent hier

Rubenshuis decor voor nieuwe topserie op één

Lien Van de Kelder kruipt in de huid van een politiechef in ‘The Spiral’. Daarnaast haar medespelers Max Grunfeld en Francis D’Haese.
Antwerpen is de komende weken prominent aanwezig op tv. Na ‘Deadline 14/10’ en ‘Villa Vanthilt’ is er de nieuwe internationale krimireeks ‘The Spiral’.

‘The Spiral’ binnenkort op tv

Samen met zes andere Europese zenders pakt één uit met ‘The Spiral’. Daarin worden op dezelfde dag zes wereldberoemde kunstwerken gestolen in zes Europese steden. Een van die schilderijen is het zelfportret van Rubens in het Rubenshuis. Omdat de reeks zweeft tussen fictie en realiteit, verdwijnt het portret ook effectief een maand lang uit het Rubenshuis.

Uniek project

‘The Spiral’ is een bijzonder project. Het vertrok vanuit de samenwerking tussen verschillende Europese zenders en wordt simultaan in acht landen uitgezonden. En het is meer dan louter een spannende televisiereeks. De kijker kan immers zelf meedoen via een sociaal onlinespel en zo meespeuren naar de oplossing. U kan dan uitdagingen aangaan en aanwijzingen ontcijferen op de site. Die inspanningen van de kijker leiden naar het meest waardevolle kunstwerk ter wereld: The Spiral. Dat wordt een live event dat op 28 september om 21 uur in het Europees Parlement plaatsvindt. Alle eindjes van de televisiereeks en het onlineverhaal worden dan aan elkaar geknoopt, waarbij alle grenzen van fictie en realiteit vervagen.

The Spiral

  • vanaf zondag 9 september 2012 vijf weken op één
  • om 21.30 uur

Speur mee!

Speur zelf mee naar de gestolen meesterwerken op www.thespiral.eu.

 

 
Tekst: Sven Cornelissen | Foto: Dieter Bacquaert

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?