Log in of maak een account aan

U bent hier

Stem Antwerpen tot lekkerste stad van Vlaanderen

Op de website van radio 2 kunt u stemmen voor Antwerpen.
Diamanthoofdstad van de wereld, Jongerenhoofdstad van Europa, modehoofdstad van België … Antwerpen heeft al veel titels op zijn palmares staan, maar nog geen gastronomische. Daar komt binnenkort verandering in. Sylvia Van Craen en Frank De Neef van Antwerpen Toerisme & Congres leggen uit hoe jij Antwerpen tot lekkerste stad van Vlaanderen kunt stemmen.

“Antwerpen is een culinair laboratorium”

Is Antwerpen een culinaire stad?
Frank: “Zeker! Antwerpse streekproducten als filet d’anvers, de handjes en bollekes weten iedereen te bekoren. Maar Antwerpen is veel meer dan dat. Sterrenchefs slaan hier hun tenten op, culinaire speciaalzaken rijzen als paddenstoelen uit de grond, kookworkshops en kooklessen worden steeds populairder … Kortom, als culinair laboratorium is Antwerpen een inspiratiebron voor de rest van Vlaanderen.”
Sylvia: “En daarom nemen we deel aan de wedstrijd Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land. Samen met Hoogstraten, Lier, Mechelen en Mol strijden we om het ambassadeurschap van de provincie Antwerpen.”

Wat betekent dit ambassadeurschap voor Antwerpen?
Frank: “Als Antwerpen wint, levert dit een pak media-aandacht op, onder meer in het tv-programma Vlaanderen Vakantieland. Zo zullen nog meer bezoekers en toeristen van Antwerpen komen proeven. Dit betekent dus meer klanten voor de bijna 5400 Antwerpse horecazaken en 700 culinaire speciaalzaken. En tegelijk zou dit een bevestiging zijn van wat algemeen bekend is, namelijk dat Antwerpenaars echte bourgondiërs zijn. Maar velen weten nog niet dat hun stad ook op gastronomisch vlak een trendsetter is.”

Hoe ziet het strijdplan eruit?
“Sylvia: Drie woorden: Smaakmeesters in Antwerpen. Met dit project vertellen we het verhaal over onze unieke streekproducten, innoverende foodconcepten en culinaire speciaalzaken. Vijf smaakmakende filmpjes belichten de Antwerpse lekkernijen en hun smaakmeesters. Je vindt ze op www.visitantwerpen.be. En vanaf 15 juli kun je via www.smaakmeestersinantwerpen.be je keukengeheimen delen met de rest van Antwerpen. Je kunt er niet alleen lekkere receptjes plaatsen, maar bijvoorbeeld ook een foto van een mooi gedresseerd bord, een tip over een nieuwe koffiebar … Zolang je anderen maar inspireert!”

Stem op Antwerpen!
Frank: “Op de website van radio 2. Je kunt nog stemmen tot 26 augustus. Maar ik roep alle Antwerpenaars op om vandaag nog te stemmen, want momenteel ligt Hoogstraten op kop. En zeg nu zelf, als er één stad verdient te winnen, dan is het toch Antwerpen?” 

Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land is een initiatief van vzw Vlaanderen Lekker Land, de Provinciale Toeristische Organisaties en Horeca Vlaanderen, met steun van Toerisme Vlaanderen. Met deze wedstrijd willen de organisatoren toeristen kennis laten maken met Vlaamse streekspecialiteiten en –producten en culinaire tradities. In 2010 won Kasterlee de eerste editie.

Antwerpen Toerisme & Congres

  • Grote Markt 15
  • tel. 03 232 01 03

Tekst: Cyrus Sadrabadi | Foto: Dries Luyten

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?