Log in of maak een account aan

Supporter mee voor Hanna’s laatste spelen!

Hanna Mariën: “Londen is normaal gezien mijn laatste grote tornooi."
LILLO | Hanna Mariën is de bekendste sportster van ons district. In Peking behaalde ze met het aflossingsteam (4x100 meter) een zilveren medaille en ook nu is ze op weg naar Londen.

Hanna woont al enkele jaren in Lillo: “Ik heb altijd een sterke band gehad met Antwerpen. Ik ben geboren in Herentals en woonde daarna in Borsbeek, maar heb me toch altijd Antwerpse gevoeld. Sinds drie jaar woon ik nu in Lillo en mag me dan ook officieel inwoner van Antwerpen noemen.” 

“We doen er alles aan om de Olympische Spelen te halen”

Het Olympische gevoel

“De Olympische Spelen zijn het hoogste wat je als sporter kan bereiken. De beste atleten van alle sporten zijn aanwezig en dat zorgt toch voor een speciale sfeer. Onze intrek in het Olympische dorp nemen we slechts een week voor de competitie, omdat het er vaak hectisch aan toegaat en een goede rust is dan ook niet altijd gegarandeerd. In Peking 2008 haalden we met het aflossingsteam de zilveren medaille. Dat was zeker het hoogtepunt van mijn carrière. Je merkt dan ook de impact van een Olympische medaille.”

Op weg naar Londen

“Op dit moment is ons aflossingsteam voor de vier maal honderd meter lopen nog niet geplaatst voor Londen, maar in de maand juni komen er verschillende wedstrijden waarop we ons Olympisch ticket kunnen veiligstellen. Het Europees kampioenschap in Helsinki is zeker één van de wedstrijden die bovenaan de agenda staat. Voorlopig hebben we de negentiende tijd en de zestien beste teams plaatsen zich voor de Olympische spelen. Het verschil tussen plaats negentien en zestien is slechts drie honderdsten en de Spelen zijn dus zeker haalbaar. Omdat het vorig jaar nog niet liep zoals we verwachtten, zijn we dit jaar extra vroeg met het team beginnen trainen en we gaan ook een paar keer op stage. We doen er dus alles aan om ons te kwalificeren. Op de tweehonderd meter individueel focus ik me minder en zie ik wel wat er uit de bus komt. Kan ik me ook hiervoor plaatsen, dan zou dat natuurlijk fantastisch zijn.”

Einde loopbaan

Normaal gezien is Londen mijn laatste grote tornooi en stop ik in september. Ik ben net dertig geworden en ben sinds 2006 voltijds prof. Op het WK van 2007 in Osaka behaalden we brons en een jaar latere deden we nog beter met Olympisch zilver. Het is dus mooi geweest en zowel fysiek als mentaal wordt het steeds moeilijker om tegen de opkomende jeugd op te boksen.

Olympische Spelen

 

Tekst: Daan De Langhe | Foto: Noortje Palmers
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?