Log in of maak een account aan

Theater Tol uit Borgerhout naar Olympische Spelen

Onze dansers en zangers worden tientallen meters de lucht in gehesen, dus iedereen kan het goed zien.
Tijdens de Olympische Spelen in Londen speelt Theater Tol vijf voorstellingen van hun magisch luchtspektakel ‘Luce’. Regisseur Lot Seuntjens is daar erg blij mee. “Voor ons is dit een nieuw hoogtepunt. Het jaar is nog maar net begonnen en het kan nu al niet meer stuk.”

De organisatie was onder de indruk

Theater Tol werd gekozen uit meer dan vijfhonderd internationale kandidaten. Hun spektakel ‘Luce’ was een paar maanden geleden nog te zien in het Boelaerpark.

"De link met sport is duidelijk"

Lot Seuntjes: “De organisatie van de Olympische Spelen koos ons om verschillende redenen. Het moest een voorstelling zijn voor een groot publiek en ze moest een link hebben met sport. Daaraan voldeden we. Onze dansers en zangers worden tientallen meters de lucht in gehesen, dus iedereen kan het goed zien. Wij speelden al eerder voor duizenden mensen. De link met sport is ook duidelijk, want ‘Luce’ gaat over de befaamde Italiaanse wielrenners Fausto Coppi en Gino Bartali. Ook de filmprojecties in open lucht spraken aan en bovendien werken wij veel met beelden en muziek. Dat maakt de voorstelling universeel en voor iedereen toegankelijk. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de Londense organisatie zowel de inhoud als de uitwerking van ‘Luce’ interessant vond.”

Buitenlandse avonturen

Londen is niet het eerste buitenlandse avontuur voor Theater Tol. Vorig jaar speelde het gezelschap al in Singapore en het jaar voordien gingen ze op tournee door Canada.

"Ik speel altijd graag een thuiswedstrijd"

Lot Seuntjes: “Ik hou er van om met Theater Tol naar buiten te treden. Het lijkt me fantastisch om op een plek te spelen waar heel de wereld samenkomt. Ik wil graag voor zoveel mogelijk mensen spelen op zoveel mogelijk locaties. Ik streef elk jaar naar een grote buitenlandse trip. Het zal natuurlijk moeilijk worden om volgend jaar nog iets van die orde te doen. Maar pas op, het moet niet altijd ver zijn hoor. Een paar weken geleden speelden we op de Groenplaats. Dat was ook geweldig, net als toen in het Boelaerpark in Borgerhout. Ik speel trouwens altijd graag een thuiswedstrijd!”

 

Tekst: Sven Cornelissen | Foto’s: Tom Cornille

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?