Log in of maak een account aan

U bent hier

Tine Embrechts: “Sport helpt om je lichaam te aanvaarden zoals het is”

Dankzij u is Antwerpen heel 2013 Europese sporthoofdstad. Onze stad kreeg deze prestigieuze titel omdat twee op drie Antwerpenaars aan sport doen en de vijf waarden van sport volop beleven: plezier, gezondheid, fairplay, doorzettingsvermogen en samenhorigheid. Dat geldt ook voor actrice en sportambassadeur Tine Embrechts die elke week haar loopschoenen aantrekt voor een rondje Rivierenhof.

"Mijn loopschoenen gaan altijd mee"

Tine: “Lopen is een leuke manier om nieuwe plekken te ontdekken. Als ik op tournee ben, gaan mijn loopschoenen altijd mee. Zo verkende ik onlangs nog een leuke nieuwe buurt in Parijs. In Antwerpen probeer ik twee keer per week te lopen nadat ik ´s ochtends mijn kinderen naar school heb gebracht. Meestal doe ik een tour van tien kilometer door het Rivierenhof. Antwerpen heeft een fantastisch aanbod aan uitgestippelde routes, je hoeft maar in de loopgids te kijken en te kiezen.

"Door sport voel ik me rustiger in mijn hoofd."

Lopen leeft onder de mensen en dat vind ik een positieve evolutie. Tien jaar geleden had niemand nog van de Ten Miles gehoord en nu loopt de halve stad mee. Het helpt mij dat er zulke evenementen zijn. Doordat iedereen erover praat, krijg ik zin om mee te doen. Ik hoop dat mijn eigen enthousiasme net zo aanstekelijk werkt, want ik ben overtuigd van de positieve effecten van sport. Het houdt je fit en gezond,en ik voel me beter in mijn vel als ik gelopen heb. Het gaat er niet om aan een ideaalbeeld te willen voldoen, of om een modellenmaat te bereiken. Sport helpt juist om je lichaam te aanvaarden zoals het is. Ik voel me er ook rustiger door in mijn hoofd. In mijn beroep word je weleens zenuwachtig als je voor veel volk moet spelen. Als ik voor een voorstelling ga hardlopen, voel ik me de hele avond kalmer en zekerder. Bovendien kom ik zo nog eens buiten. Het doet me altijd deugd om een eend of eekhoorn tegen te komen in het Rivierenhof. ”

Identikit

  • Naam: Tine Embrechts
  • Leeftijd: 37
  • Woonplaats: Antwerpen, Borgerhout
  • Belangrijkste sportprestatie: 10 Miles in 1 uur en 27 minuten, Antwerpen 2012

 

Tekst: Maria Groot en Sven Van Den Abbeele | Foto: Elisabeth Verwaest en Dirk Michiels

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?