Log in of maak een account aan

U bent hier

Vakantie met de kids

EKEREN | Lekker de vakantie doorbrengen met uw kinderen? Bij goed weer hoeft u daarvoor geen verre verplaatsing te maken. Ekeren heeft heel wat leuke speeltuinen voor kleine en grote kinderen.

In elke buurt is er wel een speeltuintje waar uw bengel naar hartenlust kan ravotten. Het district zorgde ervoor dat alle terreintjes in orde zijn voor speelvogels. 

Hof de Bist

Middenin het centrale bos ligt een terrein voor grotere kinderen, met avontuurlijke maar veilige torens waarin ze naar hartenlust kunnen klauteren, glijden en wiebelen. Op 3 meter hoog verbindt een brug de ene klimschoorsteen met de andere. Dankzij een hoge uitkijkplaats in een van deze klimpalen kunnen de kinderen zonder gevaar tot op een hoogte van 4,5 meter klimmen.

Van de Weyngaertplein

Op het Van de Weyngaertplein pronkt een gloednieuw speelparkje. Er is voor elk wat wils, want u vindt er drie speelzones voor verschillende leeftijden: van veerfiguurtjes voor kleuters, tot een lianenschommel voor grotere kinderen en een basketbalterrein voor jongeren.

Weegbreelaan

De speeltuin in de Weegbreelaan is een paradijs voor kleine kinderen. Het pleintje werd recent vernieuwd en het combineert alles wat een peuter leuk vindt: een vogelnestschommel, een klimkasteeltje en een aantal veerfiguurtjes. De allerkleinsten kunnen zich hier rustig amuseren.

Hagelkruispark

Het Hagelkruispark krijgt binnenkort een volledige facelift, maar dat betekent niet dat er niet gespeeld kan worden. Speciaal voor de zomervakantie bouwt het district er nog een kleine speeltuin bij. 

  • Jeugddienst Ekeren, Veltwijcklaan 19
  • 03 541 13 78 
 
 
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?