Log in of maak een account aan

U bent hier

Van oude garage tot fotogalerie

Benny en Jane van eyeLoco: "Toen we dit pand zagen, waren we meteen verkocht."
BERCHEM | Benny en Jane hebben een passie voor fotografie. In een oud pand in de De Brouwerstraat hebben ze een thuis voor fotografie gemaakt: eyeLoco.

EyeLoco brengt fotoliefhebbers samen

“Toen we dit pand zagen, waren we meteen verkocht”, vertelt Benny Lanoizelé, die met zijn vrouw Jane Seynaeve eyeLoco oprichtte. “We wandelden niet door een garage maar door onze toekomstige galerie. Wij stapten geen achterkamer binnen maar zagen al een fotostudio uit de grond rijzen. De trap leidde niet naar een zolderkamer maar naar een lounge waar je fotoboeken kan kopen.” 

"Fotografen kunnen hier hun talenten ontplooien."

EyeLoco wil een plaats zijn waar fotoliefhebbers elkaar ontmoeten. “Dat kan via tentoonstellingen van gekende of opkomende fotografen. We bieden ook workshops aan, waar fotografen hun talenten kunnen ontplooien.” En dat talent ziet eyeLoco breed. Zo blijft het bijvoorbeeld niet alleen bij workshops rond model- of stadsfotografie, maar ook ‘phoneography’, het gebruik van gsm’s om foto’s te maken, komt aan bod. 

Het eerste wapenfeit van eyeLoco is de expo ’30 years of polaroids’ van de Zwitserse modefotograaf Bruno Bisang. Hij haalde mooie madammen als Monica Belucci en Carla Bruni voor de lens. 

‘30 years of polaroids’

  • nog tot 8 juli 2012
  • donderdag en vrijdag van 18.30 - 22.30 uur
    zaterdag van 10.30 - 18 uur 
    zondag van 14-18 uur
  • De Brouwerstraat 5, Berchem
  • tel. 03 337 88 71
  • www.eyeloco.eu     
 
Tekst en foto: Elise Vandoninck
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?