Log in of maak een account aan

U bent hier

Vers van het college

het stadhuis
Het college behandelde op vrijdag 14 september 2012 onder andere volgende punten:

Uitbreiding zone 30 in Ekeren

Een groter deel van Ekeren wordt zone 30. De uitbreiding van de zone 30 kadert in het beleid van het stadsbestuur om de stad en haar districten verkeersveiliger te maken, met meer comfort voor voetgangers en fietsers.

Publieke ruimte moet toegankelijk zijn voor elke Antwerpenaar

Het stadsbestuur wil dat het openbaar domein en de publieke infrastructuur van de stad toegankelijk zijn voor iedereen. Antwerpen wil hierin een voorbeeldfunctie vervullen en verder gaan dan het bestaande wettelijk kader. Het college keurde een nota met afspraken goed. Een stuurgroep waakt over de uitvoering in de praktijk.

Stad Antwerpen telt 8000 creatieve ondernemingen

Antwerpen heeft een rijke creatieve sector, vol diversiteit. Een recent onderzoek leert dat er bijna 8000 creatieve ondernemingen actief zijn. De stad neemt verschillende initiatieven om de lokale creatieve economie te verstevigen en te laten groeien. Zo komt er binnenkort het nieuwe stadsmagazine 'Antwerp. Powered by Creatives' en ondersteunt de stad evenementen van o.a. TEDxFlanders en De Invasie. De stad Antwerpen werkt ook samen met Antwerp Management School (AMS) rond een nieuwe opleiding: 'Enterprise Development in the Creative Industries'.

Het volledige verslag leest u op antwerpen.be bij de pagina collegenieuws.

Meer Over...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?