U bent hier

Maak zelf een bijenhotel!

Heeft u op een zonnig plekje in de tuin of onder de dakgoot nog wat ruimte over? Hang er enkele bijenhuisjes bij elkaar en ontwerp zo uw eigen bijenhotel.

Vlaco potgrond te koop

Vanaf nu en zolang de voorraad strekt, kunt u Vlaco-potgrond kopen in Biodroom. In deze Vlaco-potgrond is 50% turf vervangen door Vlaco-compost en gecomposteerde houtschors. Dit maakt de potgrond milieuvriendelijker dan de traditionele potgronden die uit 100% turf bestaan.

Biodroom op film

In de zomer vroegen we aan documentairemaker Laura Zuallaert om een filmdocumentaire te maken over Biodroom. Laura is hiermee niet aan haar proefstuk toe. Met eerdere films als ‘The Uplands’ -over een volkstuin in Birmingham (VK)- of ‘Asparragos’ won ze meerdere prijzen.

Klimaatfestival op film

Biodroom sloot het seizoen af met een spetterend klimaatfestival. Peter Holvoet-Hanssen, Lady Angelina, Rupske Rups... iedereen was van de partij voor een bruisend afscheid van de zomer. Bekijk hier het filmpje.

Biodroom door de lens van bezoekers & vrijwilligers

De herfst steekt volop de kop op. Tijd om de zomerbeelden van uw camera te halen! Enkele vrijwilligers en bezoekers bezorgden ons hun mooiste foto's. Heeft u zelf ook beeldmateriaal gemaakt? Deel het snel met de rest van Antwerpen!

Hij is klaar: de enige echte windmachine!

Tobias Noben, winnaar van de windmachinewedstrijd op Biodroom, bouwde een mooie, poëtische installatie die de kracht van de wind gebruikt om in beweging te blijven. Op woensdag 12 september werd het werk officieel ingehuldigd.

Fietstocht en picknick tijdens het Klimaatfestival

Op de laatste zaterdag van de maand, 29 september, kan u met het hele gezin deelnemen aan een leuke fietstocht naar Biodroom. Vertrekken kan in Berchem, Deurne of Wilrijk. Op Biodroom wacht u een (h)eerlijke picknick en een spetterend Klimaatfestival. Wil u enkel fietsen en niet picknicken of omgekeerd? Dat kan natuurlijk ook!

Monsterrups vreet Biodroomtuin aan!

Vier samen met ons de metamorfose van Rupske Rups, zaterdag 1 september vanaf 17 uur.

Check het topprogramma van het Klimaatfestival op 29 september!

Theatervoorstellingen, boeiende interviews rond klimaat, comedy, een klimaatmarkt, een gezellig kinderhoekje, leuke workshops, wervelende optredens en tussendoor enkele grappige verrassingen: op het Klimaatfestival komt u ogen tekort!

Windmachine in de maak

Debuterend kunstenaar Tobias Noben won de Biodroomwedstrijd waarin u een windmachine kon bedenken en voorstellen.

Pagina's

Stad Antwerpen Info over de werking van de stad Antwerpen?