U bent hier

Gratis expo kunstenaars Biodroom

Zondag 3 juni om 15.00 uur kan u gratis naar de vernissage van 'Supernatuurlijk' 1&2 gaan. Hier kan u het beeldend werk van de kunstenaars Heidi Swerts en Gino Rizzi bekijken.

Supernatuurlijk?

Onder de titel Supernatuurlijk wordt elke maand van maart tot en met augustus 2012 door een beeldend kunstenaar een installatie gebouwd op maat van Biodroom.

Een tentoonstelling waar mens en natuur elkaar ontmoeten

Biodroom is een stadstuin waar door een 150-tal mensen getuinierd wordt. Centraal staan ecologie, gemeenschap, tijdelijkheid, omgang met groen in de stad, zelfvoorziendheid en groei. Kortom, de relatie van de mens met zijn/haar natuurlijke omgeving binden de stad. De tentoonstelling Supernatuurlijk geeft hier een extra artistieke dimensie aan door maandelijks een beeldend werk toe te voegen dat deze bijzondere relatie van de mens met de natuur onderzoekt. 

Heidi Swerts

Heidi Swerts is een beeldhouwster met een grote liefde voor het sculpteren (het vormen van materie). Centraal in haar werk staat altijd de mens, omdat elke mens met andere mensen de meest intense interacties aangaat. Heidi probeert de meest fragiele momenten te vertalen in vaste materie. Op Biodroom doet ze dat met aarde en gras in een monumentale, poëtische grassculptuur.

Gino Rizzi

Gino Rizzi is een 'plasticien'- iemand die materialen transformeert. In Gino's geval zijn die materialen hoofdzakelijk huishoudelijk plastics, wegwerpobjecten met een waardeloos karakter. Zijn werk wordt in grote mate geïnspireerd door de schoonheid van de natuur. Zijn 'plastificatie van de natuur' krijgt op Biodroom de vorm van zijn eigen droomtuin. Afval in volle bloei!

U kan deze groeiende tentoonstelling en Biodroom bezoeken elke woendag tot en en met zondag tussen 10.00 en 19.00 uur tot en met september 2012.

 

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

Stad Antwerpen Info over de werking van de stad Antwerpen?