Log in of maak een account aan

U bent hier

Hanna Mariën

Even kennismaken

Dag Antwerpen

Ik ben Hanna Mariën. Bij sommige lezers gaat er dan misschien een belletje rinkelen. In 2007 behaalde ik met de vrouwen van de 4 x 100m estafetteploeg een bronzen medaille op het wereldkampioenschap atletiek in het Japanse Osaka. Het jaar daarop deden we nog beter en sleepten we een zilveren medaille uit de brand op de Olympische Spelen in Peking.

Daarna liep het minder vlot. Kim Gevaert ging met atletiekpensioen en sindsdien zijn we nog altijd op zoek naar een vierde loopster die constant kan meedraaien op training en in wedstrijden. Op het WK in Berlijn (2009) gingen we er uit in de reeksen, op het EK in Barcelona (2010) plaatsten we ons voor de finale maar daar lieten we het stokje vallen en vorig jaar mistten we op het nippertje de limiet voor het WK  in Daegu (Korea).

Het is duidelijk dat de 4 x 400m ploeg bij de heren nu over veel betere troeven beschikt, toch geven wij de moed niet op om ons alsnog te plaatsen voor een deelname aan de Olympische Spelen in Londen. Ik houd jullie op de hoogte.

En waarom zou ik dat doen? Ik ben een Antwerpse. Een Antwerpse? Als je opgegroeid bent in Borsbeek en je eerste atletiekstappen in Wommelgem hebt gezet? Ok, dat is waar, dat is helemaal niet ‘tstad’ maar later sloot ik me aan bij Olse Merksem, speelde ik korfbal in Borgerhout en liep ik school in Deurne en Antwerpen Noord. Sinds dit jaar ben ik, na enkele jaren bij AC Waasland te zijn aangesloten, opnieuw bij Olse Merksem beland. En last but not least, samen met mijn vriend, woon ik nu al enkele jaren in Lillo, jawel. Is dat voldoende als visitekaartje? Dan hoor je later nog van mij.

Hanna

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

Hanna Mariën

atlete
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?