Log in of maak een account aan

U bent hier

Rihab Hajjaji

Op weg naar Marokko…

Na drie weken proberen om een maximum aantal spullen in een minimum aantal koffers te stoppen, hebben we de auto klaargemaakt voor een tocht van 2300 kilometer richting Marokko. Ondertussen is het al twee jaar geleden dat we er nog geweest zijn. Mijn ouders missen hun vaderland enorm. Tijdens onze tocht door drie Europese landen, wordt mijn Spaans en Frans zwaar op de proef gesteld. Ik ontdek dat mijn Spaans nog steeds belabberd is. De uren die ik vulde met dwangmatig kijken naar Spaanse telenovelles werpen nog geen vruchten af. Onderweg zie je Marokkanen in konvooien rijden, voor de veiligheid. Vaak hebben ze een massa bagage bovenop de auto, en ook de auto zelf zit vol spullen en kinderen.

In het Spaanse Algericas wachten we drie uur op de boot. De laatste 90 minuten kijken we op een gigantisch scherm naar de match Spanje - Italië. Elke – vier – keer dat Spanje scoort, claxonneren alle auto’s en wordt er vuurwerk afgestoken. Franse, Duitse, Belgische en Nederlandse Marokkanen claxonneren het meest enthousiast wanneer Torres twee keer scoort, net zoals de rest van de wereld waarschijnlijk.

Toevallig gaat de boot pas open tien minuten nadat de match gedaan is. Bij aankomst in Kenitra rijden we de wijk in van mijn grootmoeder. Wat me meteen opvalt zijn de vele bloempotten in de straat. Voor een relatief arme wijk is dit niet evident. Later begrijp ik dat het een concurrentiestrijd is tussen buren. Die tonen hun status door middel van bloemen voor de deur. Ik zal vermelden dat mijn oma de meeste bloemen voor haar deur had…

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

Rihab Hajjaji

studente
22 jaar
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?