Log in of maak een account aan

U bent hier

Rihab Hajjaji

Terug van weggeweest

Geen vakantie duurt eeuwig. Zo is mijn reis naar Marokko ook tot een einde gekomen. Met een valies vol anekdotes en de eerste verschijnselen van heimwee kwam ik terug in Antwerpen, mijn thuisstad die ik heb gemist.

Ik ben nu al een paar dagen terug in ’t Stad en merk dat ik in een vakantiedip zit. Ik mis de sfeer van de Ramadan met de gebedsoproep die je precies zegt wanneer je terug mag beginnen eten. Ik mis de marktkramers, die weten dat ik van het buitenland ben en mij hun producten aanbieden met een prijsstijging van minimum 50% . Ik mis de hitte van het Afrikaanse land.

Toch ben ik overtuigd dat ik uit mijn dip zal geraken. De komende tijd heb ik het druk. We zijn bijna midden augustus, het begin van de herexamens. Voor de wat oudere studenten –zoals ik - betekent dit een korte onderbreking van de vakantie om de resterende onvoldoendes op te halen.

Toen ik terugkwam uit Marokko heb ik via De Nieuwe Antwerpenaar ontdekt welke events ik heb misgelopen. Tot mijn grote spijt heb ik de museumnacht gemist. Ik had graag Antwerpen bewonderd vanop het dak van het MAS, een andere keer misschien...

Dit is trouwens mijn laatste blog. Ik kan mij voorstellen dat er Antwerpenaren zijn die vragen hebben over de jaarlijkse uittocht van Marokkanen naar Marokko. Mijn voorstel is: spreek eender welke Marokkaan aan op straat en stel uw vraag. Elke Marokkaan heeft een verhaal verbonden aan zijn reis die hij of zij koestert.

 

Rihab is een Antwerpse studente die de zomer doorbrengt in Marokko, het land waar haar roots liggen.

Rihab Hajjaji

studente
22 jaar
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?