Log in of maak een account aan

U bent hier

Carolien Krijnen

Vakantie in eigen stad

De hoop op een mooie zomer heb ik nog niet opgeborgen. Hij is ocharme nog maar een week bezig die zomer, het kan nog.
Voor het eerst in mijn carrière als stadsgids las ik een heuse zomerstop in. Geen opdrachten aanvaarden in juli en augustus. Ik heb zelfs mijn e-mailadres van de website gehaald in de hoop onvindbaar te zijn. Het to-do lijstje voor de zomer is ondertussen al uitgegroeid tot een paar vel A4.

Eerst Hollywood, daarna Antwerpen

100% vast ligt een kort reisje naar Hollywood dat volledig in het teken staat van de 50e verjaardag van het overlijden van Marilyn Monroe, maar daarover later meer. Ook gepland, maar nog geen datum gekozen, is een bezoek aan Kai Mook in Plankendael. Een dagtripje Ieper voor het vernieuwde In Flanders Fields museum en verder genieten van al wat Antwerpen te bieden heeft.

Apéros Vintage de Bordeaux

En dat er altijd wat te beleven valt in Antwerpen, is duidelijk. Op het moment dat ik dit schrijf wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van het Mechelspleinfestival van 29 en 30 juni. Vanavond opent ook de zomerbar. Zo'n evenement dat volgens mij net iets te weinig aandacht heeft gekregen, is de Apéros Vintage de Bordeaux.

Bedoeling van de organisatoren is de gekende en minder gekende Franse Bordeaux wijnen een duwtje in de rug te geven. Vorig jaar liet het team zowel Brussel als Antwerpen kennis maken met het brede aanbod. Dit jaar wordt het event verder opengetrokken en komen naast Antwerpen en Brussel ook Gent en Leuven aan de beurt.

De Apéros Vintage de Bordeaux degustaties zijn opgebouwd volgens een paar vaste pijlers:
geselecteerde “Coup de Coeur wijnen” worden aan democratische prijzen geschonken in een “vintage” decor, op hippe locaties, met een vleugje muziek erbij. Aan de entrée krijgt elke aanwezige een uitgebreide brochure met uitleg over alle geselecteerde wijnen, verkoopplaats en –prijs, en een apart degustatieglas. De degustaties gaan steeds door tussen 18u00 en 21u00.
Een eerste Apéros Vintage de Bordeaux in Antwerpen vond woensdag plaats in het Felixpakhuis. De lichtstraat leende zich uitstekend als ontmoetingsplaats voor Antwerpse wijnliefhebbers. Het feestje werd opgeluisterd door de veelzijdige jonge muzikant Sam Vloemans. Vloemans speelt trompet, bugel, percussie en timbales. Hij schrijft zowel eigen composities en arrangeert werken.

Volgende afspraak voor een avondje Apéros Vintage de Bordeaux is gepland op 12 september in de Soho Bar op de Marnixplaats waar de muziek verzorgd wordt door Nathan Ambach.

Volg hun activiteiten op Facebook: www.facebook.com/bordeauxwijnen en laat ons hopen op een mooie nazomer …

 

 

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?