U bent hier

’t Bolleke van brouwerij De Koninck

Een Bolleke is een ‘Spéciale Belge’ bier dat voor het eerst in 1913 door Brouwerij De Koninck werd gebrouwd. Kenmerkend voor dit biertype is het gebruik van mineraalrijk brouwwater, van licht gekleurde caramelmouten en zachte aromahoppen. De Special Belges zijn heel licht gehopt, de nadruk ligt eerder op moutigheid en fruitigheid.

Streekproduct: drank 
 
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand

Amberes koffie van Verheyen

De Amberes-koffie van Koffie Verheyen uit Deurne is een zachte en volle koffie met een licht fruitige en zurige afdronk. Hij wordt samengesteld uit Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse koffiebonen die in 17 minuten trapsgewijs tot in de kern gebrand worden tot een temperatuur van 230°C. Er worden geen kleurstoffen of smaakstoffen toegevoegd.  

Streekproduct: drank

Baas Gansendonckkaas van kaasmeester Martens

Baas Gansendonckkaas is schapenkaas met een gewassen gemengde roodkorst gemaakt met het gelijknamige bier uit Schilde. Deze zachte en subtiel afsmakende kaas past dan ook perfect bij het bier.

Streekproduct: kaas

Borstbollen van Wycam’s

Meer dan 60 jaar geleden maakte Camille Wyckmans thuis in Schoten op een Leuvense kachel de eerste borstbollen om ze in zijn kruidenierswinkel te verkopen. Het recept wordt nog altijd zorgvuldig geheim gehouden en ook het vakmanschap van weleer is men bij Wycam’s altijd trouw gebleven. Borstbollen zijn donkerbruine, harde snoepjes zonder kleurstoffen met een unieke smaak vol nostalgie. Ze zijn zacht voor de keel en tegelijkertijd erg lekker. 

Streekproduct: Zoet

Pagina's

Stad Antwerpen Info over de werking van de stad Antwerpen?