Log in of maak een account aan

U bent hier

Masterplan 2020

Over dit dossier

Vlotter verkeer, veiligere wegen en een grotere leefbaarheid. Dat is de bedoeling van het Masterplan 2020. De stad, de rand, de haven en het verkeer: alles moet erop vooruit gaan.

Het Masterplan is dan ook veel meer dan een verzameling wegenwerken. Het gaat om een heleboel maatregelen die de verkeersdrukte, de ongevallen en het sluipverkeer in en om Antwerpen moeten aanpakken. Zo zal onder meer het openbaar vervoer verder uitgebouwd worden. Verder komen er nieuwe, veilige fietsnetwerken en worden ook de waterwegen niet vergeten. Dé doelstelling: tegen 2020 moet de helft van alle verplaatsingen in de Antwerpse agglomeratie met het openbaar vervoer, te voet of op de fiets gebeuren.

Vlaamse regering kiest met gesloten Ring voor een leefbare en veilige mobiliteitsoplossing

Vandaag besliste de Vlaamse Regering in overleg met de Stad Antwerpen en het Havenbedrijf Antwerpen op basis van verschillende studies over de tracékeuze voor de derde Scheldekruising.

Inspraak onderzoek A102 en R11bis tot 14 februari 2014

Om een duurzame oplossing te vinden voor de verkeersproblemen in Antwerpen, plant de Vlaamse overheid de aanleg van de A102 en de R11bis.
De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?