Log in of maak een account aan

U bent hier

Antwerpen start groot Rubensoffensief

Antwerpen wil schilder Peter Paul Rubens de volgende jaren nog meer uitspelen als toeristische troef. Er komen enkele prestigieuze tentoonstellingen rond de kunstschilder en de portiek en het tuinpaviljoen van het Rubenshuis krijgen een grondige opknapbeurt. “Rubens is een echte ambassadeur van deze stad”, zegt Nele Vervoort van het Rubenshuis.

Antwerpse onderzoekers ontdekken verloren gewaand schilderij van René Magritte

Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen onderzochten samen met Amerikaanse collega’s het schilderij 'Le Portrait' van René Magritte. Onder het schilderij ontdekten ze de verloren gewaande afbeelding 'La Pose Enchantée'.

Urban sport en art festival

Het ‘Urban Sport and Art festival’ is een multidisciplinair cultuur-, sport- en jeugdfestival met een internationale uitstraling.

Triënnale Beeldhouwkunst in Campo & Campo: voor kijkers en kopers

Tot en met zondag 6 oktober kan u in galerie en veilinghuis Campo & Campo 220 sculpturen bewonderen van 50 kunstenaars. Zoekt u nog iets om uw woonkamer meer standing te geven? Dan hebben we goed nieuws: de beeldhouwwerken zijn ook te koop. De Nieuwe Antwerpenaar ging eens kijken en keerde terug met enkele beelden, weliswaar in fotoformaat.

“Kunst is wél voor iedereen”

“Een kunstveiling is enkel voor rijke mensen. En pas op dat je niet per ongeluk je hand in de lucht steekt: voor je het weet heb je een duur schilderij gekocht.” het zijn hardnekkige vooroordelen waar peter Bernaerts van Veilingshuis Bernaerts tijdens elke rondleiding mee te maken krijgt. We weerleggen alvast drie veilingmythes.

Reuzenlaars gesignaleerd

DEURNE | Deurne investeerde in drie nieuwe kunstwerken van Antwerps kunstenaar Luc De Backer om het district nog meer uitstraling te geven.

Zoektocht naar Antwerpse spoken in Death Valley, USA

1) Neem een vlucht naar San Francisco, stap uit het vliegtuig, huur een auto en rij oostwaarts.

2) Rij door Yosemite National Park (oppassen voor beren en het hantavirus) en steek de Tioga pas over.

3) Zet de airco op in je wagen en rij Death Valley binnen. Koop een pet in een lokale souvenirwinkel en zet die op je hoofd.

4) Werp een cd van Creature with the Atom Brain (Antwerpse woestijnmuziek) in de cd-speler en draai de volumeknop open.

5) Koop water, veel water.

6) Drink water, veel water.

Schilder Van Balen, trouw aan Ekeren

EKEREN | In onze reeks ‘bekende figuren uit de Ekerse geschiedenis’ hoort uiteraard ook kunstschilder Hendrik Van Balen.

Cultuur langs de Ekerse putten

EKEREN | De Ekerse putten zijn een groene oase, midden in de haven. Het weekend van 13 en 14 oktober nodigt kunsthistoricus Johan Pas er enkele kunstenaars uit om een tijdelijk kunstproject op te zetten.
De putten zijn een speciale plek. Dat vertelt Gust Ryckebosch (69), die er dertig jaar lang over de dijk van en naar het werk fietste.

BHART #01

BORGERHOUT | Steeds meer kunstenaars en galeries weten de weg naar Borgerhout te vinden. Voor Christoph Broich en Thomas Engels, de organisatoren van BHART #01, is het Reuzenjaar dan ook de perfecte gelegenheid om een reusachtig kunstfestival te organiseren.

Pagina's

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?