Log in of maak een account aan

U bent hier

“Tien dagen lang Gro(o)te Kunst”

Elke Antwerpse amateurkunstenaar heeft eind april in het rood omcirkeld in zijn agenda. Ook dit jaar tonen zij dan hun talenten aan het grote publiek tijdens het Liefhebber Kunstenfestival. “Het thema is dit jaar Gro(o)te Kunst, waarbij Groote verschillende betekenissen kan hebben”, zegt Gwen Vanderreyd van Fameus vzw.

Boekentips: 5 jonge Antwerpse auteurs over hún boek

Vandaag is het Wereldboekendag, een ideale gelegenheid om nieuwe boeken te ontdekken. En waarom geen 'Antwerpse' boeken? Vijf jonge Antwerpse auteurs stellen zichzelf en hun laatste boek aan u voor. U beslist voor wie u kiest.

Liefhebbers van vinyl moeten in TRIX zijn

Op Paaszondag vindt in muziekcentrum TRIX de tweede editie plaats van de platenbeurs ‘for the record’.

Jij en ik en alle andere kinderen

De 5 winnaars worden zondag op het strip- en boekenplein bekend gemaakt tussen 12 en 13 uur. In ruil voor 10 A-kaartpunten aan de BIB corner ontvangen ze het boek van Bart Moeyaert. 

Opgelet: de winnaars moeten hun boek persoonlijk ophalen en hun A-kaart tonen.

GrOOte kunst in Fort 8

Om het kunstenfestival ‘Liefhebber’ te openen, wordt het binnenfort van Fort 8 omgetoverd tot een feeëriek decor voor een nocturne.

Ruil eens een boek in het station

In de hal van Antwerpen-Centraal nodigt een gezellige treincoupé uit voor een expo. Fotograaf Frederik Buyckx portretteerde lezende reizigers voor ‘Iedereen leest op de trein’. Neem een boek mee als u naar het station trekt, want u kan het er ineens ruilen voor een ander boek.

Warre Borgmans speelt de oude Liszt

Maandag 28 april brengen Warre Borgmans en Vitaly Pisarenko de figuur van Frans Liszt op het podium van de Ekerse Theaterzaal.

Vanavond in De Roma: laatste tickets voor Eriksson Delcroix

De optredens van The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band zijn al maanden uitverkocht, maar het concert van het Antwerpse duo Eriksson Delcroix op 17 april in De Roma belooft minstens zo mooi te zijn. Bjorn Eriksson maakte immers de soundtrack van de Belgische Oscarfilm The Broken Circle Breakdown en zijn partner Nathalie Delcroix kennen we van folkgroep Laïs.

Hannelore Bedert komt naar Merksem

Hannelore Bedert doet het allemaal: van een intiem tapijtconcert tot een overvol Sportpaleis. Eindelijk is er nu ook een derde plaat. Die komt ze met plezier voorstellen in het cultuurcentrum.

Zet uw lachspieren schrap voor het internationaal comedyfestival in Antwerpen

Hans Teeuwen! Stephen Merchant! Jack Dee! Vanaf vrijdag 26 september strijken ’s werelds grappigste comedians neer voor de eerste editie van het Live Comedy Festival in Antwerpen. “De focus ligt op internationale comedy, maar je ziet er ook Vlaamse en Nederlandse comedians aan het werk”, zegt comedypromotor Tom Bertels. “De volgende weken en maanden maken we nieuwe namen bekend.”

Pagina's

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?