Log in of maak een account aan

U bent hier

Zo wordt uw grote kuis een succes

Na de winter zit er flink wat stof in huis. De verwarming draaide maandenlang en het huis werd minder verlucht. Tijd voor een grondige schoonmaak. Met deze tips krijgt u uw huis weer lentefris.

Stad Antwerpen op zoek naar uw beeldmateriaal van het stadhuis

Volgend jaar blaast het stadhuis van Antwerpen 450 kaarsjes uit. Een uniek moment waarvan de stad een feestjaar wil maken, waarbij het stadhuis terug aan de Antwerpenaar wordt gegeven. Zo neemt een tentoonstelling u mee achter de schermen van het stadhuis.

“Mensen met dementie voelen zich beter na een bezoek aan ons museum”

Iedere maand geven we een standbeeld aan iemand die de A van Antwerpen nog harder doet stralen. Museumgids Piet Van Hecke (30) coördineert ‘Meet Me @ M HKA’, een gloednieuw rondleiding voor mensen met beginnende dementie. “We willen echte voortrekkers zijn in België.”

Ontwerpers pimpen grijze nutskasten

De ontwerpers Olivier Vrancken en Sam De Buysscher namen enkele grijze nutskasten in Berchem onder handen. Ze maakten er twee sprankelende en fleurige kunstwerken van.

Antwerpen helpt bij het kiezen van uw laatste rustplaats

Antwerpenaars kunnen vanaf nu persoonlijke begeleiding krijgen bij het kiezen van een laatste rustplaats voor zichzelf of een dierbare. Een aantal beslissingen rond uw overlijden kan u immers gerust al nemen bij leven en welzijn. Dat kan heel wat kopzorgen wegnemen bij de familie.

Achter de schermen in een dierenpension

Vakantie is leuk voor de mens, maar vaak minder leuk voor het huisdier. Ieder jaar worden er tijdens de vakantie veel huisdieren gedumpt. Nochtans is dat helemaal niet nodig. In Antwerpen zijn er verschillende uitstekende dierenpensions waar uw huisdier voor weinig geld kan verblijven. Wij gingen eens kijken achter de schermen van zo’n pension.

In de kijker: Kunstenaarsduo Boho en Dema treden live op in Atlas

De fotograaf Boho en de kalligraffiti kunstenaar Dema vormen een bijzonder duo. Ze laten hun talenten versmelten tot artistieke creaties waarbij foto’s en kalligrafiespreuken in graffiti elkaar op een bijzondere manier versterken. Dankzij al.arte.magazine tonen ze op vrijdag 4 april hun werk in het ontmoetingscentrum Atlas. Ook maken ze die avond ter plekke een nieuw kunstwerk.

Pagina's

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?