Log in of maak een account aan

U bent hier

Vier redenen om Toer de Nord niet te missen

Voor de achtste keer al laat het stratenfestival Toer de Nord u kennismaken met de wijk Antwerpen-Noord. Er is op 12 mei voor elk wat wils: muziek, straattheater, kunst, design en lekker eten. Deze vier activiteiten mag u zeker niet missen.

1 De Slinger

Verschillende Antwerpse breiclubs werden aan het werk gezet, waaronder Hart Labeur en Breiclub Permeke. De inzet: een gehaakte, geknutselde of gebreide slinger van misschien wel 5 kilometer lang. Het is alvast een hele uitdaging om alle winkelstraten in de buurt te versieren met kilometerslange kleurrijke vlaggen en breiwerk. De slinger wordt meteen ook uw gids langs het parcours met activiteiten.

2 De Parade

Op verschillende podia krijgt u muziek en straattheater van Marthatentatief, Benny Formaggio, Kinkajoe, Les Filles de Minuit en vele anderen. En speciaal voor dit festival is er ook een parade met voorop Sentimento Verde, de enige echte murga uit de wijk. De lokale fanfare en schoolkinderen uit de buurt stappen zingend en dansend mee in de muziekstoet en ook u bent welkom om mee te lopen. 

3 Sketch Antwerp

Serge Baeken, Mark Gossen, Sacha Eckes en nog andere professionele tekenaars van Sketch Antwerp stellen zich strategisch op langs het parcours. U kan ze live aan het werk zien terwijl ze hun indrukken van het moment op grote doeken tekenen. Ze proberen elk in hun eigen stijl de sfeer van Toer de Nord vast te leggen op canvas. Die canvassen blijven nadien als monumenten op straat hangen. 

4 De Vuurmeesters

Toer de Nord sluit ’s avonds af met een spectaculaire vuurinstallatie van de Vuurmeesters. Het collectief uit Gent zet het Sint-Jansplein in vuur en vlam met een sfeervol straattheater vol vreemde personages. Ze bouwen een zeven meter hoge vuurknikkerbaan waar grote vuurballen afrollen. Dit indrukwekkend schouwspel wordt zonder twijfel een hoogtepunt!

Toer de Nord

 

Tekst: Valerie Molly

Plaats een reactie

Spelregels...

Om te kunnen reageren moet u inloggen of zich registreren. Registreren gaat eenvoudig en snel. U kan dan ook deelnemen aan wedstrijden, foto's opladen, inschrijven op de nieuwsbrief, ...

De Nieuwe Antwerpenaar Info over de werking van de stad Antwerpen?